3 742 2

Различава ли iPhone X близнаци?

Георги Касабов

Apple хвали функцията за лицево разпознаване Face ID като едно от най-впечатляващите нововъведения в юбилейния iPhone X. Системата генерира триизмерен модел на физиономията на собственика по 30 000 невидими маркера, съхранява информацията и я използва за идентификация при всяко разблокиране на смартфона.

iPhone X работи дори човек да носи очила, шапка, брада или мустаци. От Apple твърдят, че рискът Face ID да сбърка и да бъде излъгана е 1 към 1 000 000. Така ли е обаче при близнаците?

Редакторите на сайта Mashable са решили да изпробват системата за лицево разпознаване с няколко двойки близнаци. Някои от тях си приличат толкова, че ги бъркали дори близки приятели и роднини. Оказва се, че в такива случаи Face ID е безпомощна.

В случаите, когато срещу iPhone X застават близнаци, чиито физиономии се различават дори минимално, системата действа безотказно.

Друг експеримент все пак хвърля сянка на съмнение върху ефективността на Face ID. Технологията явно среща трудности с разпознаването на собственик, който е обръснал брадата си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Промил Философ
  Отговор
  1 19:52  02.11.17
  Трябва тест Пиян-Трезвен. щото много ми кренят очите и езика увисва, па носа ми става сигнална ламба... Аи ако се удара в 2-3 стълба и се окъпа в локва, дали ще може да ме познае?! За един приятел питам...
 • вижся
  Отговор
  2 11:00  03.11.17
  А ако си снимам други части на тялото ще мога ли така да го отключвам. За един голям приятел питам.

Напиши коментар:


Публикувай