Last news in Fakti

4 Ноември, 2017 10:59 8 107 3

Как се крадат биткойни?

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • хакери-
  • кражба

Собствениците на криптовалути не трябва да са толкова спокойни за състоянието си, защото в мрежата действат две много опасни групи хакери. Първата от тях пуска вирус, който променя адреса на виртуалния портфейл, а втората се възползва от слабост в програмата за "копаене" и краде криптовалутата директно от там. Първата група хакери обаче е "заработила" доста повече. Ето и по-конкретно как се крадат биткойни.

Изобретателните хакери, които пускат вирус, променящ адреса действат по следния начин. Обикновено ключът, който се използва за виртуалния портфейл е много дълъг - около 20 символа. В болшинството от случаите той не се въвежда на ръка, а се копира и пейства. Именно тогава вирусът CryptoShuffler подменя адреса. До момента по този начин са откраднати 23 биткойна - сума, равняваща се приблизително на $165 000.

Втората група хакери използва доста по-сложен и хитроумен начин за кражба. Тяхната цел е операционната система ethOS, с помощта на която се копае валутата Ethereum. Специален бот се внедрява и намира подходящ момент да "види" паролата и да получи достъп до системата. След това нещата стават много прости. Те променят адреса на портфейла. Към момента този способ не носи особено големи печалби. Групата е успяла да открадне криптовалута на стойност от едва $611.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 онзи същия

    15 2 Отговор
    криптовалути се крадат най-лесно от ексчейнджове и майнинг пуулове. Онова копеле Марк Карпелес е живото доказателство
  • 2 Расулюлах

    7 1 Отговор
    Е ка ше откраднеш нещо де не съществува?некви виртуални щуротии са тва

    Коментиран от #3

  • 3 оня

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    щуротии за милиони