Last news in Fakti

6 Ноември, 2017 13:16 4 502 6

Колата с най-съвършена аеродинамика

  • istream superlight-
  • гордън мъри

Компанията Gordon Murray Automotive, основана от създателя на McLaren F1 и Mercedes-Benz SLR McLaren Гордън Мъри, показа тийзър на своя пръв модел. Според Мъри този автомобил разполага с най-съвършената аеродинамика в света.

Освен това новото творение на Мъри е годно за използване по стандартната пътна мрежа. При построяването на автомобила се използва технологията iStream superlight, която позволява снижаване с до 50% от теглото на автомобила. Така, новият суперкар ще тежи под един тон.

Силовият му тракт е хибриден и включва трицилиндров бензинов двигател и електромотор. Технологията iStream включва стоманено тръбно шаси и каросерийни панели от композитни материали. В случая обаче iStream superlight се различава, като на мястото на стоманените тръби се монтират компоненти от високоякостен алуминий.

Технологията iStream, която е изобретена от Мъри, вече се използва от няколко компании, в това число и от Yamaha и TVR. сега обаче за първи път ще бъде демонстрирана новата iStream superlight.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАРАМ АС МАКЛО НА 5 БАРА БУУСТ

    11 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според Мъри този автомобил разполага с най-съвършената аеродинамика в света

    Да беше изкарал и цифра за коефицента на въздушно съпротивление щот баба ми вика че не било вярно и тоя бил некъв шмекер шарлатанин
  • 2 автофен

    4 0 Отговор
    Гордън Мъри е един от най великите конструктори на автомобили на нашето време.
    Във Formula1 доказа възможностите си много пъти,създаде и Mclaren F1 най бързата серийна кола за времето си.
    Явно не се е отказал да твори и тази кола ще е поредния му шедьовър.

    Коментиран от #6

  • 3 2399

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=DiB3frIwVvo
  • 4 Автоваз

    1 0 Отговор
    А Лада Нива??
  • 5 ще вали

    0 0 Отговор
    е къде е тази кола , що пишете за нещо дет го няма , глупава новина , то като по телевизията , само задават въпроси "ще вали ли утре" па кажете де , ще вали ли
  • 6 очевидно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "автофен":

    Не смесвай най-бързата кола, с най-аеродинамичната! Опел Калибра има Сх 0.26, което е по-добро от на редица суперкари.... Никой не се съмнява, че автомобил като МакЛарън с вече и над 1000 конски сили има, ще е супер бърз.... Въпроса е, коя е най-0аеродинамичната кола? А, това се определя в тестове в аеродинамичен тунел, с редица преки и странични обдухвания... Трудно е да се определи това. Хонда Сивик също има отличен Сх. Не зная, коя е най-аеродинамичната в света? Любопитно ще е да я узнаем, като модел за сравнение...