9 Ноември, 2017 10:44 1 419 0

Uber и NASA правят летящо такси

  • uber-
  • nasa-
  • летящо такси

Национално управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото пространство NASA и компанията Uber Technologies Inc. подписаха споразумение за съвместна работа над проект за летящ автомобил.

По-конкретно става дума за летящо такси, задвижвано от електричество. Новото такси ще трябва да е готово през 2020 и тогава ще бъдат проведени първите изпитания. Първият град, в който ще се появят летящи таксита ще е Лос Анжелис.

Малко след това ще го последва Далас. Идеята е летящите таксита да превозват пътници от покрайнините на града до центъра, като за целта се разработва и нова система за контрол на въздушното движение, която ще управлява въздушния трафик над града без човешко участие.

Новата услуга ще се нарича UberAir и ще е значително по-евтина от съществуващата в момента UberChopper, която превозва пасажери с помощта на хеликоптери. Новите въздушни таксита ще излитат и кацат вертикално и ще летят на малка височина. След време компанията се надява въздушните таксита да станат безпилотни и това още повече да намали стойността на превоза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА