Last news in Fakti

9 Ноември, 2017 13:42 6 528 4

Антена с фолио подобрява качеството на Wi-Fi

  • wi-fi-
  • антена

В Дортмунд, учени от местния колеж изобретиха евтин начин за подобряване на качеството за безжично предаване на сигнал. Интересното е, че в основата на решението е алуминиево фолио. Този материал се прикрепва върху антена, разпечатана на 3D принтер. Формата на антената зависи от местоположението и големината на помещението. Повече вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaaxaaxxaaxxa

    4 2 Отговор
    axXAXAAXXAAXXAaxxAxa... неам думи
  • 2 Пешо

    3 2 Отговор
    Същото става и с кенчета от бира!
  • 3 ТЕЦ

    21 0 Отговор
    Един приятел си е вързал антената с кабел за тръбите на парното и има безична мрежа чак до спирката на съседния блок, където е БГВ-то на ТЕЦ-а. Даже един приятел от 13-тия етаж му плаща 1,40лв на месец за 100Mb/s, ама зимата като пуснат топлото и му пада скоростта с колкото е температурата на радиатора. След тази статия е решил да облепи радиатора с алуминиево фолио и да свърже "нулата" на зарядното на лаптопа с водосточната тръба на блока, за да се получи потенциална разлика на wi-fi приемника с канализационната тръба на ВиК. Абе не моиш го метна българина - само мозък и биотокове!
  • 4 шамандура

    1 1 Отговор
    става и с тел за миене на чиний!