4 409 10

Toyota: ДВГ изчезва към 2050 г.

Георги Касабов

Toyota държи около 12% от американския и 4% от европейския пазар, но продава близо 43% от всички електрифицирани автомобили в света. Ето защо прогнозата на шефа по развойната дейност на японската компания, че през 2050 г. двигатели с вътрешно горене вече няма да се произвеждат, няма нищо изненадващо.

Според Сейго Кузумаки смята, че стандартите за ограничаване на вредните емисии ще стават все по-строги и ще принудят големите концерни да инвестират все повече в разработката на електромобили. В крайна сметка това ще убие ДВГ.

"Очакваме позволените емисии на въглероден двуокис през 2050 г. да бъдат намалени с 90% в сравнение със сегашните изисквания", разказва Кузумаки пред Autocar. "За да покриват новите стандарти за екологичност, производителите ще трябва да се откажат от обикновените бензинови и дизелови двигатели и да ги заменят с хибридни силови установки".

Toyota ще пусне първия си изцяло електрически модел до края на десетилетието, става ясно още от интервюто на Сейго Кузумаки. Електромобилът ще черпи енергия от йон-литиеви батерии и ще може да изминава 300 мили (483 км) с едно зареждане.

През 2020 г. пък японците ще пуснат в производство твърдотелни батерии, които се смятат за революционно нововъведение за електромобилите заради много по-добрите си експлоатационни характеристики и малки размери. По думите на Кузумаки Toyota притежава повече патенти за тази технология от всеки друг конкурент на пазара.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЕКСПЕРТ
  Отговор
  1 15:20  13.11.17
  Когато изчезне велосипеда, дрън дрън...
 • 1243
  Отговор
  2 15:20  13.11.17
  Тойота и в момента продават повече хибриди от всеки друг, а като пуснат и електрички на малки фирми като тесла направо ще им се види сметката.

  Коментиран от #5

 • Гост
  Отговор
  3 16:12  13.11.17
  и аз ако произвеждах хибриди и електрици щях да се надявам на това!
 • Колев
  Отговор
  4 16:28  13.11.17
  Ще изчезнат бензиновите и дизеловите, вероятно газовите и метановите ДВГ, а не ДВГ.

 • ГОСТ
  Отговор
  5 17:08  13.11.17

  До коментар #2 от "1243":

  Няма нужда - един плъг-ин хибрид със 150 кс електромотор и батерия за 250 км а бензиновия мотор ей-така за всеки случай да го оставят. Ще се пали веднъж месечно да се поддържа жив и да не изветри бензина!
 • гост
  Отговор
  6 18:46  13.11.17
  Добре че от тукашните "разбирачи" нищо не зависи , че иначе още щяхме да си караме на конски каруци , божеее , боже ! А иначе Тойота не 2050 , а 2030 няма да произвежда ДВГ , имат предвид , че 2050 ще изчезне изобщо дори в най-затънтените краища !

  Коментиран от #7, #8

 • Антиелектрика
  Отговор
  7 20:49  13.11.17

  До коментар #6 от "гост":

  Абе ти друга лъжа не можа ли да измислиш? Колко пъти ще пишеш едни и същи тъпотии? Електричките са по-стари от ДВГ и за пореден път показваш невежество и ставаш за смях. 2050 година г-н Сейго Кузумаки, ще е на 90 години и прогнозата му се базира само и единствено на налаганите забрани от такива фашисти като теб!
 • Гост
  Отговор
  8 21:54  13.11.17

  До коментар #6 от "гост":

  Абсолютно си прав. Електричките са по-стари от ДВГ. Електромоторите още тогава са били по-добри от ДВГ и първата кола преминала границата на 100 километра в час е била електромобил. Проблем са били батериите. След стотина години, електромобилът се възражда като Феникс. Нещо което никога няма да се случи с ДВГ. Той ще си остане в музеите, като един от най-неефективните двигатели в историята. Децата ни ще учат, че престъпни организации, поставили си за цел единствено и само печалба, са отровили милиарди хора, избили са милиони във войни, за да си пробутват петрола. Дано за нашите деца дойде освобождението от петролното робство. Ще учат по дати , кой град и коя държава кога са освободени от петролния геноцид.
 • onq s konq
  Отговор
  9 23:03  13.11.17
  Не разбирам защо "некои хора" цвилят от радост,че ДВГ щели да изчезнат и да се възцари електрическото МПС?А дали не си мислите злорадо,че като дойде 2050г нашите БМВ-та ще бъдат за скраб,а вие ще се киприте в нови ЕЛЕКТРИЧКИ?Еееей .../който доживее до тогава/-ВИЕ ПАК ЩЕ СИ БЪДЕТЕ ПЕШЕХОДЦИ,А НИЕ ПАК ШЕ СИ КАРАМЕ "КАКВОТО ТРЯБВА" ,защото е казано-КЪДЕТО Е ТЕКЛО,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!Еколози жалки такива...

  Коментиран от #10

 • Сеан
  Отговор
  10 11:42  14.11.17

  До коментар #9 от "onq s konq":

  И аз не разбирам ти защо се кефиш толкова? Тогава ще си минеш на коня, а не на Дойч Баварише Моторверке Аутомотиве Вехайкъл Кар. Или в превод - ще си си купил на село магаре или катър и ще яздиш електрическа каруца, теглена от натурален двигател, 4х4 с централно задвижване....Аз вече се насочих към магарето, понеже не препуска бясно и не вдига твърде високи скорости...ако драсне катър или кон напред, ще вирна петалите и ще се отърколя през ел.каруцата по таз отзаде. Помисли, може да си купиш и германско пони, но ти препоръчвам местните задвижвания - аклиматизирани са и по-евтини...!

Напиши коментар:


Публикувай