4 259 5

Сбогом на ютиите

Георги Касабов

Британски изобретатели създадоха машина, която сбъдва мечтата на милиони жени по света да не пипат повече ютия до края на живота си. Effie представлява умна гладачна система, в която дрехите могат да бъдат поставени веднага след пералнята и не след дълго да бъдат извадени напълно сухи и в идеален за носене вид.

Машината се отличава с просто управление и не изисква сортиране на прането. Effie се нуждае от около половин час, за да изсуши и изглади 12 дрехи от всякакви материи от полиестер до коприна.

Тъканите не се обработват с преса, а с пара. Устройството черпи вода от резервоар и няма нужда да бъде включвано към водопровод. Има колела, така че може да бъде местено в желаното помещение с контакт.

Effie е широк 128, висок 80 и дебел 25 см. Процесът на сушене и гладене може да се следи дистанционно със специално приложение, които събира информация през Bluetooth. Събирането на поръчки започва през март догодина, а ориентировъчната цена е £699.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да бе да
  Отговор
  1 13:44  16.11.17
  Сбогом,ама друг път-699 лири.
 • Скрунджо
  Отговор
  2 22:07  16.11.17
  Сбогом, ама друг път - това е неудобен, грозен и голям туч.
 • а стига бе....
  Отговор
  3 09:08  17.11.17
  Колко ли ще исе навият да имат такъв ковчег в дома си...
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 11:31  17.11.17
  Нищо не е ! Само 4 и кусур минимални български заплати! Не е написано каква е консумацията на електрически ток !? Може и без пари да ми я дават тази кутия, ама ако "гълта" ток като смядовски радиатор, за какъв чеп ми е ?? По-добре да карам с бабината "въглищна" ютия........ Че то вече някой глади ли? Беше то едно време. Като гледам с какви скъсани гащи на коленете ходят... Само "остър ръб" / да се разчекват мухите, га кацнат/ им липсва........
 • Определено ще си купя
  Отговор
  5 11:55  18.11.17
  Еййй, какви сте скръндзи и скъперници. Ужас. Гнусна работа. 700 лири бил; 4 заплати бил; колко ток гълтал; ковчег бил; голям бил. 700 лири са 1530лв - заплата - заплата и половина. Ама ще ти върши работа години наред. Колко да е голям. 80см висок и метър и 28 широк. Нищо кой знае какво. Не всички могат да гладят,или пък не могат да гладят достатъчно добре. Този уред е много добра идея. Хем по-добре ще го направи от теб, хем ще ти спести и време(докато го чакаш можеш да си свършиш нещо друго). Аман от мрънкачи, дето за всяко решение имат готов проблем.

Напиши коментар:


Публикувай