2 107 3

Seat снабди Leon с дрегер

Георги Касабов

Seat представи на изложението Smart City Expo в Барселона Leon с вграден тестер, който не позволява стартирането на двигателя ако водачът е употребил повече алкохол от допустимото. Прототипът е кръстен Cristobal на покровителя на шофьорите Св. Христофор Песоглавец.

Концептуалният Leon има общо пет нови системи за безопасност, които намаляват риска от пътнотранспортни произшествия. Електронните помощници се борят със сънливостта, отвличането на вниманието от пътната обстановка, превишаването на позволената скорост и управлението след употреба на алкохол.

Leon Cristobal е оборудван също с "челна кутия", която събира данни в реално време и в случай на катастрофа ги изпраща до избран телефон. Инженерите на Seat са разработили и специално приложение за родители. Mentor позволява контрол над скоростта на колата и показва местоположението ѝ.

Испанците са пресметнали, че ако половината от автомобилите на пътя са оборудвани с такива системи, пътните инциденти ще намалеят с 40%.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • sdaasd
  Отговор
  1 17:56  16.11.17
  Е, сега спокойно мога да казвам на минувачките "Извинявай, ще влезеш ли в колата да духнеш набързо?" :ДДД
 • вижся
  Отговор
  2 00:55  17.11.17
  както манипулират цифри от ВАГ, може да ме изкарат като оня на 3.84 дето го сгащиха одеве хаха.. иначе е много добро това може да спаси животи
 • незнайко
  Отговор
  3 17:52  18.11.17
  Страхотно, това отдавна трябваше да го въведат във всички превозни стедства !

Напиши коментар:


Публикувай