16 Ноември, 2017 13:15 2 461 3

Seat снабди Leon с дрегер

  • seat-
  • leon-
  • cristobal-
  • smart city expo 2017

Seat представи на изложението Smart City Expo в Барселона Leon с вграден тестер, който не позволява стартирането на двигателя ако водачът е употребил повече алкохол от допустимото. Прототипът е кръстен Cristobal на покровителя на шофьорите Св. Христофор Песоглавец.

Концептуалният Leon има общо пет нови системи за безопасност, които намаляват риска от пътнотранспортни произшествия. Електронните помощници се борят със сънливостта, отвличането на вниманието от пътната обстановка, превишаването на позволената скорост и управлението след употреба на алкохол.

Leon Cristobal е оборудван също с "челна кутия", която събира данни в реално време и в случай на катастрофа ги изпраща до избран телефон. Инженерите на Seat са разработили и специално приложение за родители. Mentor позволява контрол над скоростта на колата и показва местоположението ѝ.

Испанците са пресметнали, че ако половината от автомобилите на пътя са оборудвани с такива системи, пътните инциденти ще намалеят с 40%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sdaasd

    4 1 Отговор
    Е, сега спокойно мога да казвам на минувачките "Извинявай, ще влезеш ли в колата да духнеш набързо?" :ДДД
  • 2 вижся

    2 1 Отговор
    както манипулират цифри от ВАГ, може да ме изкарат като оня на 3.84 дето го сгащиха одеве хаха.. иначе е много добро това може да спаси животи
  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    Страхотно, това отдавна трябваше да го въведат във всички превозни стедства !