Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 17:39 7 552 19

Заподозряха Илон Мъск в създаването на биткойна

  • илон мъск-
  • tesla-
  • spacex-
  • сатоши накамото-
  • биткойн-
  • криптовалута

Бивш сътрудник в SpaceX подозира, че Илон Мъск е един от създателите на най-популярната криптовалута. Сахил Гупта, студент по информатика в Йейлския университет и стажант в авиокосмическата компания на предприемача, смята, че именно той е митичният Сатоши Накамото, комуто се приписва авторството на биткойна.

Гупта привежда само косвени улики в защита на теорията си. Според него създателят на криптовалутата владее до съвършенство C ++, езика, на който е написан софтуерът на SpaceX. Документацията по проекта Hyperloop също позволява да се направи заключение, че Мъск е на "ти" с криптографията и икономиката.

Преди да се захване с електромобили и космически полети, Мъск извърши революция с платежната система Paypal, която продаде на eBay през 2002-ра. Актуалното състояние на Сатоши Накамото се изчислява на $8 млрд. Шефът на Tesla и SpaceX, от своя страна, притежава $19.7 млрд.

Самият Мъск твърди, че не притежава биткойни и всячески се опитва да избягва темата. Любопитен туит от 2014 г. обаче показва, че тя не му е съвсем чужда. В него Мъск дори се шегува, че личността на Сатоши Накамото вече е разкрита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    25 22 Отговор
    Крипто валутата е опасна за човечеството. Цели се тотален контрол над хората,такъв какъвто в момента еврейските банки упражняват.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    12 8 Отговор
    Ееееех , да му се не види , пак повехнаха всички надежди , че скоро ще има фалит !
  • 3 Анонимен

    19 8 Отговор

    До коментар #1 от "Шалом":

    С тази разлика, че при криптовалутите нямат банка, а всеки притежава банката. Няма лихви. Валутата е в ограничени количества и не може да се печатат без покритие, като долара.

    Блокчейн технология ще се използва за всякакви транзакции в бъдеще. Дори нотариуси, банки и всякакви бюрократи ще станат излишни. Никой няма да притежава базата данни и следователно не може да я манипулира.

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Патриот

    14 4 Отговор
    Няма начин евреин да не излъже гоя. Нали те контролират банките, те имат интерес от тях, чрез тях те ни ограбват.
    Не може да не излъже тук.
  • 5 Патриот

    8 7 Отговор
    Шалом, убивайте го без присъда както терористите по времето на германската олимпиада като ви подкопава така реномето.
  • 6 фючър

    19 9 Отговор
    С криптовалута даже г.за не можеш да си избършеш! Това рано или късно, ще изгърми здраво. Всяко нещо измислено от човек, а не от природата е уязвимо! Един евентуален световен конфликт или атака върху мрежата и всичко приключва. Ценни неща са изкпаемите, които стават все по-малко, енергията и ....водата. Това последното, ще е истинската "криптовалута" след време. Замислете се върху това, а относно Мъск този човек няма да се учудя, ако някой ден го олепят за грандиозна измама и ужилване !

    Коментиран от #8

  • 7 Радо

    13 1 Отговор
    Ма и то не било лесна рабута тва с биткойните...трябвало да се копаят, чух от един познат, и много ток отивало за компутурите...как тъй ги копае с компютрите, а не с мотиката - е тва не ми е ясно!!
  • 8 дцве

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "фючър":

    мда, не можеш да се избършеш ама има народ, които могат да се бършат със 100 доларови банкноти купени с точно тези 'измислени' според теб криптовалути. А като ти купят после и водата и храната - то пак си рипай там, че изкопаемите били ценни. Какво им е ценното на водата и горивата - у джеб можеш ли да ги носиш???
  • 9 ПАК СИ СПАЛ

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    КОГАТО ИЗЛЕЗЕ БИТКОЙНА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ Г. ЦРУ И ФБР ЗАПОЧНА МАСИРАНА АКЦИЯ ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО И ПОД СЯКАКЪВ ПРЕДТЕКС ТЕ Я НАРОЧВАХА ЗА ФЕДЕРАЛНА ЗАПЛАХА .СЛЕД ОВЛАДЯВАНЕНО НА БИТКОЙНА ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И ЯВНО СДЕЛКА ЗА ШИРОКО ФИНАНСИРАНЕ НА НАЛУДНИЧИВИТЕ ПРОЕКТИ НА МЪСКА ЩОТ ТАКА И ДВЕТЕ СТРАНИ ПРАЯТ МНООООГО КИНТИ ЗА СМЕТКА НА БАЛЪЦИТЕ ДЕТ НЯМАТ СВЪРШВАНЕ.
  • 10 321

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Не може да се печата без покритие?!?! - Искаш да кажеш, че има някакво покритие ли? Много интересно, като спре тока какво става с валутата ти? Вероятно ще запазиш добър спомен за нея.

    Коментиран от #11

  • 11 Анонимен

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "321":

    Вероятно не си запознат с блокчейн технологията. Ще ти го опиша доста опростено за да го разбереш.

    Представи си че в един клас, Бележките се пишат във всеки един бележник.

    Иванчо получава двойка, в бележниците на целия клас се записва че Иванчо има двойка, като за записана се води чак когато е проверено че е записана във всички бележници.

    Ако спре тока както казваш, или в случая с Иванчо, кучето му изяде бележника, двойката му не се губи, защото в момента в който стъпи в училище, получава копие от всички бележки в класа, включително и своята двойка.

    За разлика от това, банките са най-големият балон в света. Самото наличие на лихва, е предпоставка годишно да се печатат поне толкова пари колкото е лихвата. До кога мислите че могат да се печатат пари без покритие, без да се компрометира системата?

    Коментиран от #12

  • 12 Никой

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    Много си прав. В бъдеще всичко ще се извършва с криптовалути. Много по-защитено и улеснено е всичко. Това е естествения път на прогреса на парите.

    Коментиран от #13

  • 13 gost

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    Въпросът е кой ще напише криптовируса и кой ще държи кода и ключа за него. Така че ако на Иванчо му запишем оценките на 1000 места - те не са в хартиени бележници а на места където вече се знае че за записани. Днес ги има утре ги няма! Ако имаш ракийка в шкафа и кебабчета в хладилника - това е сигурно! Другото е лява ръка десен джоб!

    Коментиран от #15

  • 14 Комунал

    12 1 Отговор
    Мразя криптовалутите ! Мразя бъдещето защото съм изостанал умствено. Обичам книжните пари и Бай Тошо!

    Коментиран от #16

  • 15 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "gost":

    Много по-лесно е да хакнеш сървър на банка, отколкото милиони и милиарди бази данни, всяка една криптирана със собствен ключ.

    Тези които си мислят че банките са сигурни, пак да си помислят. Една подсказка за размисъл, КТБ.

    При блокчейн, отсъства човешкия фактор. Сделките се извършват директно между титулярите в реално време без никакви посредници.

    Преводът се осъществява не на другия календарен ден, а на секундата, независимо от сумата.

    Коментиран от #18

  • 16 Сталин

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Комунал":

    Точно така, кешовица , златце, а защо не и Бай Тошо, и АК-47 да не забравяме. Пък другото е пунта мара.Какви криптовалути ви гонят па вас бе. Повечето хора бачкат за по 30 до 50 лева на ден, колко ли пък да е страшна тая пущина за тях, те така или иначе са скъсаняци в скъсана държава , опс' ..... държава ли казах.Да му мислят американците. Виж, нефта ако свърши,...е те тогава верно ше си ебе майката. Аре много Ви здраве от Йоско Джугашвили.
  • 17 незнайко

    3 0 Отговор
    Когато нещо е създадено от много богати хора, то е защото искат да станат още по богати !!! В случая създаването на биткойна е точно това. Никой не си произвежда електроенергия а си я купуваме все още ! Това се отнася за всичко материално. На човек му е необходима само храна, като животните за да живее ! Именно нея всеки може да си я произведе ако има земя и вода . Платината и златото са материалните изкопаеми с най висока стойност. Единствено с тях притежателите им могат да управляват останалите които не ги притежават !!! В момента се пробутва БИТКОЙНА за да кълват рибите като нас !!!
  • 18 321

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Не изглеждаш глупаво момче. Никой не говори това, че банките са сигурни, а за това, че като гръмне утре системата или вирус ти порази компютъра ще имаш добър спомен за биткоините си. А банките поне засега дават и материален носител - тоест ако стане срив, мога срещу хартията да получа други хартиени финикийски знаци, които да използвам за разменната търговия. При банките има нещо, които се нарича ликвидност - срещу хартията стои имущество - парите може да са обезпечени със злато, с имоти или други активи. Биткоините са обезпечени с едно голямо нищо. Този балон лесно може да бъде спукан от една обикновена игла - разбирай вирус.

    Коментиран от #19

  • 19 РНЗ

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "321":

    Ти също не изглеждаш глупаво момче, но въобще не са ти ясни нещата. Първо за биткойни има хардуер портфейли,от които за да изпратиш крипто трябва физически да натиснеш бутон,за да потвърдиш. Дори да загубиш портфейла има начин да си го възстановиш. Вземи се поинтересувай какво са крипто валутите и биткойна да не ходиш прост.Книжните пари са пълна смешка в сравнение с крипто. Това,че книжните пари са обезпечени със злато е само във мечтите ти, Сащ одавна печатат долари,които не са обезпечени от нищо, както и много други държави,парите също имат инфлация и ако имаш спестовен влог със 1% който ти дават от банката , губиш поне 3% от инфлацията в стойност. Зимбабве в момента нямат собствени пари,защото инфлацията ги е занулила, хартията за парите струва повече от самите номинали, затова те ползват долари. Банките са най-големите манипулатори и ти казвам идея си нямаш в какъв балон живееш.