1 064 1

Руската Siri се кандидатира за президент

Георги Касабов

Виртуалният асистент Алиса, разработен от търсачката "Яндекс", ще участва в изборите за президент на Руската федерация, съобщава Lenta.ru. От предизборния щаб на новия кандидат обясняват, че компютърният асистент ще формира "политическа система на бъдещето, основана изключително на рационални решения, които ще се вземат въз основа на точни алгоритми".

Алиса ще построи предизборната си кампания на посланието, че е "президентът, който те познава лично", тъй като всеки руснак може да разговаря с нея. В щаба на новия кандидат за поста на Путин влизат "предприемачи, бизнесмени, маркетолози и представители на творческите професии", но конкретни имена не се споменават.

До момента в полза на кандидатурата на Алиса са събрани почти 4 000 подписа, твърди сайтът на кампанията. Основателят на предизборния щаб Роман Зарипов изтъква, че изкуственият интелект е лишен от слабостите, присъщи на човека с неговите емоции и инстинкти.

Изборите за държавен глава на Русия ще се състоят на 18 март, а предизборната кампания започва още този месец. Новият президент ще бъде стопанин на Кремъл през следващите шест години.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 22:59  07.12.17
    А се е кандидатирал жив човек а са го застреляли на моста пред Кремъл. Познато ли ви е?

Напиши коментар:


Публикувай