9 Декември, 2017 22:26 1 785 1

Република Китай залага на развитието на медицинските технологии

  • тайван-
  • медицина-
  • технологии-
  • международна общност-
  • програми-
  • инициатива-
  • пет плюс две-
  • сътрудничество-
  • обмен

Проведе се тазгодишното издание на Здравното изложение в Тайпе

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството е поело ангажимента да насърчава международното сътрудничество в областта на медицинските технологии, за да засили глобалното развитие на здравеопазването и да демонстрира най-съвременните иновации на Тайван в тази област.

„Базирайки се на конкурентоспосовността на тайванските селскостопански, биомедицински и информационни технологии, правителството работи усилено и за насърчаване на международното сътрудичество в изграждането на всеобхватна медицинска технологична екосъбразна система”, каза Цай.

Тя направи своето изявление по време на откривнето на Здравното изложение вТайпе. Организирано от Министерството на здравеопазването и социалните грижи и Министерството на земеделиелието, четиридневното събитие е едно от водещите в областта на медицината за цяла Азия.

По думи на президента на Република Китай, именно медицинските технологии и тяхното развитие са ключов компонент в инициативта „Пет плюс две”, редом със зелената енергия, националната отбрана, смарт технологиите и интернет на нещата и фармацевтичните и биотехнологии. „Залагайки на мобилизирането на нашия потенциал и възползвайки се от индустриалните възможности на нацията, ние целим да превърнем Тайван във водеща сила в международното развитие на медижината и медицинските грижи”, заяви Цай Ин-уен.

Доказателство за това е и порталът Healthcare Plus. Неговата основна функция е да свързва известни медицински екипи и авангардни биотехнологични компанни в Тайван. Стартирал през 2016 г. с подкрепата Министерство на здравопазването, последният е спомогнал за инициирането на стотици съвместни проекти и създаването на редица бизнес възможности за местни фирми.

Страната полага усилия и за укрепване на медицинските грижи в световен мащаб. Това включва редица миции и реализиране на програми за съвместно обучение на чуждестранни здравни специалисти.

„Вярвам, че чрез добро сътрудничество и обмен в областта на превенцията на заболяванията Тайван ще допринесе значително за медицинския прогрес”, дпълни още президентът на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    2 0 Отговор
    И ти раотиш авторке!