2 198 4

I-Pace ще изминава над 300 км

Радослав Славчев

Една година след като концептуалният модел I-Pace беше показан на Автомобилния салон в Лос Анжелис, Jaguar се завръща в града с производствен прототип за последни тестове на пробега и издръжливостта преди официалното му глобално представяне през 2018 година. Серийната версия, която в монета се движи по пътищата на Лос Анжелис, може да измине с едно зареждане 200 мили, което е равно на 322 километра.

Иън Хобан, Директор на автомобилна серия Jaguar, каза: „След 1,5 милиона мили глобално тестване I-Pace е готов за производство и доказа, че изминава дълги разстояния с едно зареждане. Първият електрически автомобил на Jaguar ще може също да се зарежда бързо; нашата цел е зареждане от нула до 80 процента да може да се постигне за една кафе пауза.“

Пълните спецификации и цени за мощния електрически SUV на Jaguar ще бъдат обявени през март 2018 г., когато официално ще започнат първите поръчки.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 17:42  11.12.17
  Аууу , кво стана пак , то щяха да са 500 км , 600 км и то това в Калифорния , а пък по на север колко ли , пък и кафе паузите на някои хора са по 3-4 часа и най-важното , НА ЧИИ СТАНЦИИ ще са тия "кафе паузи" , като освен тия на Тесла , другите я имат , я нямат по 50 кв захранване , мъка , мъка !

  Коментиран от #2

 • Антиелектрика
  Отговор
  2 18:51  11.12.17

  До коментар #1 от "гост":

  Стана това, че балонът на електричите се надува. Нещо те няма в съседната статия за започналия дефицит на батерии в световен мащаб, от едва 100-на хиляди миксера годишно.

  Коментиран от #3

 • Електрика
  Отговор
  3 07:58  12.12.17

  До коментар #2 от "Антиелектрика":

  Нали балона бе Тесла? Нали щеше да се пука, когато автомобилостроителите започнат да произвеждат електромобили? Все още ли си на това мнение, че гледам друго започна да говориш? И този убиец на Тесла смята да я убива догодина с два пъти по-лоши характеристики от тези на Тесла през 2013г. За проблем с доставките на батерии ти говоря отдавна. Нали не очакваш да се появят от въздуха? Нали затова, дори в мечтите и картинките за 2022г. автомобилните концерни сънуват електромобили с характеристики на първата Тесла Модел S. Тесла така или иначе ще започне да си произвежда собствените батерии до месец, ВЪПРЕКИ ударите под кръста. Тогава проблеми с батериите ще имат останалите. Как в такъв случай, ще ти се сбъдне мечтата и пророчеството, за масово производство от останалите автомобилни производители, при тази липса на батерии? Май и идея нямаш какви ги говориш. Важното е да е АНТИ! Винаги е по-лесно да кажеш как нещо НЕ МОЖЕ да стане, отколкото да намериш начин да стане. Нали АНТИ?

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  4 09:07  12.12.17

  До коментар #3 от "Електрика":

  Много правилно казано. Всички плюха по Мъск преди 10г. и му се подиграваха, че не се прави така в автоиндустрията, но после драпат като мръсни мачки след него. Каква конкуренция е тази колица? Да, различна е, но не е на ниво, камо ли по-добра и със сигурност не е по-евтина. Разстоянитето означава, че колата не е с повече от 60квч батерия, което съответства на първата модел С преди 10г., която вече дори не се предлага. На цена от 50х.пауда не е евтина, а пробега е смешен за нещо напълно ново и още не излязло. Сравнете само: и-пейс има 350 заявки, а за модел 3 има над 600 хиляди. Има разлика, а?

Напиши коментар:


Публикувай