Last news in Fakti

15 Декември, 2017 13:42 1 790 1

Airbus създаде най-голямата коледна елха

  • airbus-
  • а380-
  • коледна елха

Най-големият пътнически самолет в света Airbus A380 "нарисува" гигантска коледна елха в небето над Германия. Тя е можела да се види в онлайн услуги за проследяване на полети в реално време като Flightradar24 и FlightAware.

Създаването на елхата е отнело 5 часа. Полетът, започнал и приключил в Хамбург, е покрил почти цялата територия на Германия. Разноцветните играчки са създадени с помощта на различна височина.

Двупалубният Airbus А380 е дълъг 72.75 и висок 24.08 м, а размахът на крилете е 79.75 метра. Самолетът може да превозва до 525 пътници в три класи или 853 пасажери в еднокласова конфигурация, а обсегът с едно зареждане на гориво достига 15 400 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеп

    3 0 Отговор
    Малко кривичка, но бива!