Last news in Fakti

15 Декември, 2017 14:16 2 748 5

Ще има състезание с летящи болиди

  • летящи болиди-
  • състезание
Ще има състезание с летящи болиди - 1

Австралийската компания Alauda обяви намеренията си за стартиране на шампионат с летящи болиди. Фирменият отбор Airspeeder Alauda Mark 1 вече се занимава сериозно с разработката на летящ болид, като интересното е, че прототипът е снабден с корпус от настоящ състезателен автомобил.

Ще има състезание с летящи болиди

Идеята е да се създаде VTOL-апарат, способен да лети със скоростта, с която се движи едно Ferrari. Първият демонстрационен полет е планиран за януари 2018-а, а първото състезание - за 2020 година. В момента летящият болид може да се движи със скорост от 250 км/ч и се захранва от батерии, заимствани от Tesla Model S. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    По-скоро да ги направят да се движат близо до земята по маркирани трасета, инак ако летят на високо то си има малки, спортни самолети като тези от ред бул рейсинг.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Никой самолет не може да следва примерно писта от Ф1 , независимо от височината ! Тук става дума за маневреност , а не толкова за скорост , един болид се движи с 350-360 км максимум , което е нищо за повечето самолети .
  • 3 ДДД

    2 0 Отговор
    глупости
    подготовката беше 90% от клипа
    летящи коли няма как да стане
    те и сега имат проблеми със спирането
    ако има някои летец да каже самолет за колко метра
    не че спира амии обръща примерно
  • 4 нормален

    1 3 Отговор
    Хеликоптерът, ако му се развали двигателят, планира и се приземява безопасно. А, това нещо ще пада като консерва. Ма като има кандидати за наградата "Дарвин".
  • 5 Иван Господинов

    4 0 Отговор
    С тоя открит кокпит и перки вече освен да изблъскаш противника ще можеш да му отрежеш и главата. Яко кланье ще е