5 148 13

За седалките на Opel Insignia GSi

Радослав Славчев

Сертифицираните от AGR Opel Performance спортни седалки разполагат с всички авангардни системи и приспособления, които са вече известни от най-висококласните седалки, предлагани за Insignia. Интегралната седалка на GSi предлага също и вентилация, отопление, функция за масаж и странични опори с настройка. В най-спортната версия на Insignia тези функции се съчетават с висока опора за гърба. В допълнение, траекторията на колана е максимално оптимизирана – факт, който не е общовалиден за интегралните спортни седалки. Клиентите могат да избират измежду две премиум кожени комбинации, а дискретно лого GSi е интегрирано във вертикалната част.

Настройката по дължина, дълбочина, както и регулирането на опората за краката и ъгъла на вертикалната част, наподобяваща кралска кобра готова за атака, могат да бъдат електрически настройвани. Въздушните възглавници на регулируемата в четири посоки лумбална опора също се активират по електрически път. Всички настройки могат да бъдат запаметени с бутон memory – единствено регулирането в дълбочина трябва да бъде извършено ръчно. Вентилацията и отоплението са интегрирани и в двете части на седалката, а като допълнение водачът може да се наслади на масажна функция на гърба. Цялостното съчетание от спортна странична опора и функции свързани с комфорта превръщат новата Performance седалка в уникално предложение. То е разработено в развойния център за седалки в Рюселсхайм.

Обикновено, производителите на автомобили купуват суперспортните интегрални седалки от специализирани доставчици. Нещата обаче стоят по съвсем различен начин при Opel Insignia GSi. Техническият развоен център разполага с високо ниво на компетентност, когато става дума за структура на седалки. Концепцията на второто поколение на Insignia предвижда от самото начало на разработката създаването на модулна система с интегрирана Performance седалка, като своеобразен апогей. Това позволява всички системи свързани с комфорта да бъдат запазени и в една „чистокръвна“ спортна седалка. Освен всичко друго, създадената от конструкторите на Opel разработка има и своите стилистични особености: водачите за раменните колани имат същата форма като отворите за въздух в предната част на Opel Insignia GSi и са израз на изключително внимание към детайла.

Базовата структура на Performance седалката също произхожда от Opel. Ключовите стоманени елементи се произвеждат в завода в Кайзерслаутерн, а унифицираната разработка и производство на новите седалки води до значително намаляване на теглото. Докато спортните седалки – без каквито и да било комфортни характеристики, които GSi има – имат тегло от 28 килограма в Corsa OPC, присъстваща на пазара от няколко години, новата интегрална седалка с всичките функции добавя само 26 килограма към теглото на Opel Insignia GSi.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 10:41  16.12.17
  Опел винаги са били подценявани а те со мнооого по добре от WV!!!

  Коментиран от #2, #4, #10

 • OPEL OPC
  Отговор
  2 10:47  16.12.17

  До коментар #1 от "гощо":

  Така е
 • Алфа Ромео
  Отговор
  3 15:10  16.12.17
  Така е, по-безпроблемни коли са.
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  4 16:59  16.12.17

  До коментар #1 от "гощо":

  Бяха, ама вече са собственост на PSA.

  Коментиран от #8


 • Емил
  Отговор
  5 17:35  16.12.17
  Карам Сааб от 2006 г. (т.е. на 11 години и 8 месеца) - седалките му имат същите опции, без масажа! Опел откри топлата вода!

  Коментиран от #7, #9

 • Morgoth
  Отговор
  6 21:32  16.12.17
  Всичко много добре, ама ме загубихте като прочетох за двете опции, които и двете са кожени.
 • Вещ по детайлите
  Отговор
  7 23:40  16.12.17

  До коментар #5 от "Емил":

  Ти по-добре прочети за съвместните проекти на Опел и Сааб, ще стигнеш и до двигателите. Да не се окаже, че си карал Опел през цялото време, така както аз се оказах собственик на Рено с моето Волво...
 • Зигмунд
  Отговор
  8 07:53  17.12.17

  До коментар #4 от "сойкаПрисмехулка":

  Че то и PSA са по добри от wv. Та даже и Рено са по добри от тях.
 • asd
  Отговор
  9 11:16  17.12.17

  До коментар #5 от "Емил":

  Случайно да си забелязал, че Сааба ти има нещо общо с Опел?
 • незнайко
  Отговор
  10 14:09  17.12.17

  До коментар #1 от "гощо":

  Извинявам се, но последното което сте написал с главни букви е неправилно, пише се VW !
 • Гост 69
  Отговор
  11 15:12  17.12.17
  СААБ-ът ти може и да има същите екстри на седалките но тук става въпрос за спортни седалки.Като знаеш и караш СААБ зещо го спряха от производство ???
 • хаха
  Отговор
  12 09:55  18.12.17
  най добрият опел и форд са ПРОДАДЕНИТЕ ! били по-добри от VW от кой бе дошо ? и 20 годишно VW е по-добър автомобил лот кой да е опел на света!!!
 • хахаха
  Отговор
  13 09:57  18.12.17
  гощо опел са по добро от WV - може и да са по добри от несъществуващ марка ! все пак са москвичите на запада ! а ако си мислиш че има хлопел по-добър от другите немски марки -си директно са психо-диспансер !

Напиши коментар:


Публикувай