Last news in Fakti

19 Декември, 2017 13:29 11 634 19

Кола на старо, карана от жена: ДА или НЕ?

  • употребявани автомобили-
  • жени
Кола на старо, карана от жена: ДА или НЕ? - 1
Снимки:Shutterstock

Голяма част от мъжете, водачи на моторни превозни средства имат особено мнение за жените шофьори. Болшинството от българите са на мнение, че жените не са добри водачи и въобще не могат да се грижат за автомобила си. Дали това е така или не, е тема на друг разговор, но сега ще ви покажем едно изследване, направено от компанията CarPrice, изводите от което ни показват безопасно ли де купим употребяван автомобил каран от жена.

Въпреки очакванията, се оказва, че автомобил каран от жена е в пъти по-добър от аналогичен, но управляван от мъж. Като за начало започваме с факта, че жените не обичат сами да ремонтират автомобилите си. Поради тази причина те ги поверяват в ръцете на професионалисти, които си вършат работата по-добре отколкото някои самоделни майстори. Втората причина, поради която колите управлявани от жени са по-добри е свързана с пробега.

Кола на старо, карана от жена: ДА или НЕ?

"Женските" коли се карат значително по-малко. Това е така, защото в много от времето те се возят в колите на своите половинки, а и жените по-често обичат да сменят автомобилите си. Изследването показва още, че "женските" коли търпят повече ремонти, но те са основно козметични - причинени от леки удари, ожулвания и т.н. По-често се налага и смяната на съединител (при колите с механична трансмисия).

Като цяло обаче техническото състояние на кола, управлявана от жена е по-добро от това на автомобил, каран от мъж. "Мъжките" коли се характеризират с далеч повече проблеми по двигателя и ходовата част, а като причина за това се посочва по-агресивната езда от страна на мъжете. Така че ако се чудите дали да купите автомобил на старо, управляван от жено, то проверете съединителя и огледайте външният вид. Останалите възли и агрегати, в повечето случаи, ще са в по-добро състояние от т.нар. "мъжки" автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    33 2 Отговор
    Не става ясно препоръката за покупка отнася ли се и за обявените за продан коли на педали?

    Коментиран от #2

  • 2 На всяка манджа миродия

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Колите на педалите как трябва да се разглеждат,като коли на жени или на мъже.
  • 3 The TRAPPER

    26 22 Отговор
    Кола и жена ? НИКОГА !!! Аз на жена си колело не й давам да кара, та камо ли кола. Жената трябва да кара само бебешка количка. И то много внимателно. Като видя жена - шофьор- все едно гледам пиян камикадзи в маршрутка.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 The TRAPPER

    23 4 Отговор
    На тази на 2-рата снимка с най-голямо удоволствие бих й оправил дифенренциала.
  • 5 ТАС

    25 0 Отговор
    Това, че не разбират е нож с две остриета. В единия случай е добро, че не ремонтират сами и търсят специалисти, а в другия не разбират че има повреда и продължават да карат.

    Иначе жените са царе на идиотските катастрофи с ниска скорост. Факт е, че те не нанасят щети по основната конструкция на колата.

    Коментиран от #15

  • 6 Иван

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "The TRAPPER":

    Така както го описваш е само в Булгаристан драги,с нравите от Ориента.Ела на запад да видиш дали е така.
  • 7 Nov

    9 0 Отговор
    Кола от жена не!
    Купих 2 от жени и всички части които се водеха консуматив като горивен филтър, спирчни дискове, съединител о др. бяха оригинални на МБ. А реално автомобилите над 150 000км.

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Nov":

    За филтрите съм съгласен,ама за другото не.Колата ми е на 140000 км. и не ми се налага все още смяна на спир. дискове.На предната си кола смених съединител на 240000.Като още не се налага трябва ли да сменям нещо защото някой казва така!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Язе

    12 0 Отговор
    Естествено,че бих взел.При ограничение 50 карат с 30.На магистралата с 90.Иначе съм съгласен,че са факири на изненадващите маневри а напоследък са станали и по нахални от мъжете.
  • 11 Алфа Ромео

    5 2 Отговор
    Не знам кви шоферки са жените но във Ст Загора накъдето и да се обърна всяка втора кола я кара жена, яко щъкат женските с колите из града, накъде отива тоя свят.....
  • 12 сойкаПрисмехулка

    1 2 Отговор
    Неееееее!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мишо Бирата

    2 1 Отговор
    ... аз карам кола купена от жена ... ами освен ,че е с поухлузени брони - изпускателните и колектори светят като нови ! Не е карана в "лютеницата" - ДОВОЛЕН СЪМ !!!
  • 15 Бонд Д

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТАС":

    Не бих казал, че жените са по-лоши шофьори от мъжете. Те са доста по-внимателни, откъм финните детайли по шофьорлъка. Не си падат по ремонтите, най-вече, защото повечето не обичкат маслото... По принцип се дължи на структурата на човешката им природа. Мъжете са по-нахакани, но често се престарават в бабаитлъка фукария. Лично най-харесвам стегнатото каране - нито бързо, нито с влачене. Не и форса, като газ-спирачка. Виждал съм жена, която кара с уменията на тестов пилот от МакЛарън, при това неизвестна, но си пада по екшъна и кара по-добре и от мен и от повечето мъже. Навред има маса и изключения от масата. Аз лично не подценявам жените като шофьори, но считам, че са много факторите, които определят уменията на шофиране. Повечето жени карат деликатно, което очевидно стресира повечето мъже, но не означава, че шофират лошо - просто са по-предпазливи.
  • 16 Барабата

    2 1 Отговор
    Зад,жена,бакшиш и Тир не се кара.98% когато съм карал зад жена съм,се чудел накрая как е взела книжка.То при каране извънградско постоянно са на спирачката,като отбиват го правят често без мигар,тръгват често пъти с включена ръчна.Има само 2%жени,шофьорки,карат много грамотно и добре като цяло,включително и от мен.Бакшишите проблема при тях суперохлювското темпо,за тировете и нарасналите ясно,я камъче,а нещо ще изпопада изпод брезента или мрежата.
  • 17 бакшиш

    8 2 Отговор
    масово при жените шофьори:
    1. Задължително при всички - стартера се върти поне секунда след като двигателя е запалил - отучват се на 10-тата година някъде.
    2. Спирачките се натискат непосредствено преди да се спре и то след като до този момент са натискали газта - някои никога не се отучват от тоя навик.
    3. Абе жена не чуваш ли това хлопане, колата ще се разпадне - отговор - че този звук не е ли нормален.
    4. Колата се държи на полусъдинител почти постоянно.
    5. Скоростите се включват със сила, без да се изчаква изравняване на оботори.
    6. Това жена да запали кола и да изчака 20-30 сек преди да потегли да се вдигне малко маслото си е направо изключение.
    7. Понеже повечето са доста ангажирани със семейство, работа и домакинство и не могат да останат без автомобил, не им остава никакво време да се грижат за него, за ремонти и автомивки.
    Горните неща важат не само за дамите разбира се, но при тях са масовка.
  • 18 PlimP

    3 1 Отговор
    никога, просто не го правете, жените са по-големи мърли от мъжете във всяко едно отношение, тях ги интересува да им аработи климатикът и да има течно за чистачки
  • 19 гощо

    0 0 Отговор
    Преди години си купихме чисто нови коли с приятелката ми! Когато колите станаха на по 60-70000км. Моята беше като чисто нова а нейната като на 300000км. Просто е! Ако някой е мърляч и колата ще е такава ако не е няма да е! Няма мъж няма жена!