1 954 3

Подобрява ли се връзката ако вдигнете телефона високо?

Радослав Славчев

Професорът по компютърни технологии Лин Чжун от университета Райс разясни положението, при което мобилен телефон губи връзка.

Той обясни, че при такова положение не трябва да стоим на едно място. Вдигането на устройството високо над главата също няма да помогне.

Работата се състои в това, че сигналът се разпространява почти равномерно в кръг около нас и щом на дадено място липсва, то човек трябва да се премести няколко метра встрани.

Това правило, важи еднакво, както за града, така и за открити местности извън него. Много хора обаче продължават да вдигат телефоните си над главите, когато сигналът е слаб.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 656
  Отговор
  1 17:33  29.12.17
  Като гледат много филми така е
 • onq s konq
  Отговор
  2 02:24  30.12.17
  Сигналът ВИНАГИ идва от горе,независимо дали го ловим ПЕРСОНАЛНО директно от спътник или чрез ретланслатор на покрива на някоя сграда.Така вдигането на тела при всички случаи ни приближава към източника и сигналът би трябвало да се усили.Добре е да не се разчита на дължината на ръката,а да се откърши евентуално клон от дърво или летва от ограда ,на чийто край да се закрепи устройството .

  Коментиран от #3

 • JEEP
  Отговор
  3 12:59  02.01.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Кефиш ме

Напиши коментар:


Публикувай