Last news in Fakti

29 Декември, 2017 09:15 2 385 3

Подобрява ли се връзката ако вдигнете телефона високо?

  • мобилен телефон-
  • връзка
Подобрява ли се връзката ако вдигнете телефона високо? - 1

Професорът по компютърни технологии Лин Чжун от университета Райс разясни положението, при което мобилен телефон губи връзка.

Той обясни, че при такова положение не трябва да стоим на едно място. Вдигането на устройството високо над главата също няма да помогне.

Работата се състои в това, че сигналът се разпространява почти равномерно в кръг около нас и щом на дадено място липсва, то човек трябва да се премести няколко метра встрани.

Това правило, важи еднакво, както за града, така и за открити местности извън него. Много хора обаче продължават да вдигат телефоните си над главите, когато сигналът е слаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    5 1 Отговор
    Като гледат много филми така е
  • 2 onq s konq

    6 10 Отговор
    Сигналът ВИНАГИ идва от горе,независимо дали го ловим ПЕРСОНАЛНО директно от спътник или чрез ретланслатор на покрива на някоя сграда.Така вдигането на тела при всички случаи ни приближава към източника и сигналът би трябвало да се усили.Добре е да не се разчита на дължината на ръката,а да се откърши евентуално клон от дърво или летва от ограда ,на чийто край да се закрепи устройството .

    Коментиран от #3

  • 3 JEEP

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Кефиш ме