3 Януари, 2018 15:24 5 980 8

Най-необичайната автомобилна концепция

  • italdesign-
  • capsula
Най-необичайната автомобилна концепция - 1

Ателието ItalDesign е добре известно на автомобилните фенове. Изпод ръцете на Джорджето Джуджаро и компания са излезли не един и два автомобилни шедьовъра, сред които Maserati Bora, първият VW Golf, както и колата от лентата "Завръщане в бъдещето" DeLorean DMC12.

Малцина от вас обаче са чували за тази доста необичайна концепция, дело на същите хора от ItalDesign. Тя се нарича Capsula и се появява на бял свят през 1982 година. Всъщност това е прототип на градска кола, който е с дължина 3.7 метра, но впечатлява с огромно остъклено пространство.

Най-необичайната автомобилна концепция

Още по-интересното е, че вътрешното пространство също е много голямо и почти си съперничи с това на тогавашната S-Klasse. Технологията на конструиране на салона е много различна. В купето са разположени места за петима, а багажното пространство е под пода на колата.

Иначе масата е само 950 килограма и поради тази причина опозитният двигател от Alfa Romeo с мощност от 107 конски сили се справя отлично с леката каросерия. Впоследствие от ItalDesign предлагат и смяна на типа каросерия, като колата лесно може да се превърне в пикап, фургон или даже в линейка.

Най-необичайната автомобилна концепция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цане

    13 2 Отговор
    Утепало се е за електромобил! Доле ръгаш батерийките и си джиткаш.
  • 2 Коко55

    29 1 Отговор
    Малко ми напомня на Fiat Multipla.

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Коко55":

    Фиатът е по-грозен, недостижим е! Може би само Вестата го надминава по непропорционалност, но както се изразяват самите руснаци: "трудно е да наречеш ладата кола".

    Коментиран от #6

  • 4 Иво

    8 0 Отговор
    Това ще се конкурира с мултипла, за най грозен автомобил в света!?!
  • 5 гостъ

    5 0 Отговор
    Точно това е на мултипла дядо и'...
    Кат са я видяли и ги е осенила идеята.
  • 6 Миле

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    В основата си е точно Мултипла, а предницата странно напомня на първото Уно/Панда. ИталДизайн са виновни за много жабешки и спагетини коли.
  • 7 MT Гонтан

    1 1 Отговор
    Не знам какво толкова ги хвалят тия италиански дизайни. Пълен леш са , грозно . грозно и грозно
  • 8 GTE

    8 0 Отговор
    Не съдете за дизайна от днешна гледна точка, а от времето на 1982. Ако го сравняваме с тогавашния тренд си е направо летяща чиния в своя сегмент