4 250 2

Panasonic ще покаже собствен автомобил

Георги Касабов

Снимка на автомобил с марката Panasonic на един от строящите се щандове на изложението за битова електроника CES 2018 в Лас Вегас публикува сайтът Jalopnik. Возилото най-вероятно е прототип на автономна електрическа совалка или стенд за демонстрации на технологии от областта на интериорите за безпилотни коли, какъвто японците представиха на миналогодишното издание на изложбата.

През октомври от Panasonic обявиха, че разработват собствена система за автономно управление на автомобили. За нея вече имало създаден чип за обработка на изображения и данни от ултразвукови сензори.

Автопилотът на Panasonic трябва да влезе в серийно производство през 2022 г. В компанията смятат такива разработки за едни от най-перспективните направления в бизнеса си и се надяват да увеличат приходите си от тях двукратно до $22 млрд.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 10:58  06.01.18
  Ами защо да не направят собствена електрическа кола ... все пак правят клетките за батериите на Тесла - най-добрите литиеви клетки за сега - NCR18650B!
 • Японеца
  Отговор
  2 09:32  07.01.18
  Да направиш електирческа кола не е сложно. Има трамвай, тролей, електрокари, голф количи и т.н. от много по-слаби финансово фирми. Панасоник произвежда батериите, това е ключът! Що не са я оплюли още феновете на немските премиуми?

Напиши коментар:


Публикувай