5 Януари, 2018 15:06 6 269 12

И руснаците предпочитат автоматици

  • автомат-
  • автоматична трансмисия-
  • автомобили-
  • русия
И руснаците предпочитат автоматици - 1

Известно е, че в САЩ отдавна колите с автоматични скорости са повече от тези с механични трансмисии. Тази тенденция постепенно започва да обхваща и други части на света, като дори и в Европа броят на автоматичните скоростни кутии расте главоломно.

В Русия колите с два педала също са предпочитани повече. Едно изследване на "Автостат" показва, че делът на коли с автомати в Русия през 2017-а е надхвърлил 50%. По-конкретно колите с автоматични трансмисии в Русия са 54%.

За сравнение от "Автостат" посочват, че през 2010-а този дял е бил 33.5%. Експертите обясняват повишения интерес с факта, че дори нискобюджетни автомобили като Kia Rio и Hyundai Solaris се предлагат с автоматизирани трансмисии.

При Hyundai Creta например, модел, който е масов за Русия, 72% от купените коли от този модел са с автоматизирани скоростни кутии. Тенденциите са още по-засилено търсене на колите с два педала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    25 13 Отговор
    Лада и УАЗ имат ли модели с автоматик?

    Коментиран от #2, #4, #9

  • 2 ИМАТ

    22 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Имат, но се срещат рядко, виждал съм дори Лада 5-ца с оригинален автоматик, но като цяло се срещат много рядко...
  • 3 инструктор

    23 17 Отговор
    поради тежкия терен и състоянието на пътищата автоматиците не са много удачни за Русия.... особено зимата....
  • 4 Комшията

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Че то това е причината да ги желаят толкова, комшу!
  • 5 Driving pleasure

    18 16 Отговор
    Ми то вече се предлагат все по-малко модели с механика! И те са предимно цикалки. При по-сериозните коли просто нямаш избор.
    Новото Ауди А4 например ако искаш да го имаш с куатро се предлага само с автомат. БМВ 5ца се предлага механика само за най-слабия дизел 520d вече, Мерцедес от години не слагат механика на по-мощните двигатели...
    В крайна сметка колкото повече хората се омаймунчват и седят в колите си като макаци, да ръчкат инфотейнмът вместо да карат толкова повече автоматци и автономни болкуци ще им пробутват :(

    Коментиран от #7

  • 6 Беемве на метан 130 коня!!

    20 12 Отговор
    Явно все повече руснаци са опитали от гроздето и се убедили, че не е чак толкова кисело ;)
  • 7 Минал

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    А Цанко Докторов най-добрият майстор на автоматици в България от милионер може да стане милиардер. Достатъчно е да се погледне паркинга пред сервиза , какви нови 3-5 годишни , от всякаква марка и модел, с опрасени авт. кутии.
  • 8 ЧЕСТНО

    15 5 Отговор
    А НАЙ ОБИЧАТ ФАБРИЧНИЯ ПЪЛЕН АВТОМАТИК НА Т 90.
  • 9 Бесен Язовец

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Работата е там, че руснаците все още нямат автоматична ск. кутия, собствена разработка, има Лада - Калина и Лада - Гранта с японски четирискоростен автоматик, разработен още през 19 и балканската война.
  • 10 Бат Саше

    12 7 Отговор
    Е как няма да расте броят на явтоматиците, като огромен брой модели автомобили вече въобще нямат опция за механични скорости. То има ли избор.....не е само до предпочитания. Аз например мразя автоматик, особено пък съчетан с дизелов двигател.
  • 11 гощо

    8 9 Отговор
    Много ясно,че автоматик е по яко!!! Само някой закостенял залухар ще иска ръчни скорости! Автомата по бързо сменя,нябира и зимата е по добре изобщооо......треее си голям балък да сменяш скорости!

    Коментиран от #12

  • 12 до гощо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гощо":

    по-голям балък от тебе няма в тоя форум така че няма се пуашиш ...:)