Last news in Fakti

6 Януари, 2018 10:30 43 991 54

Вижте как работи АК-47 (ВИДЕО)

  • ак-47-
  • калашников-
  • автомат-
  • оръжие
Вижте как работи АК-47 (ВИДЕО) - 1

Култовият автомат Калашников е създаден приз 1947 година, но и до ден-днешен си остава едно от най-ефективните оръжия за автоматична и полуавтоматична (единична стрелба). Отличителни за него са лесната поддръжка, надеждност и простота на боравене. Знаете ли всъщност как действа това оръжие.

Принципът му на действие не е сложен, но е гениален. Смята се, че 7.62-милиметровите куршуми, изстреляни от Калашников са посели най-много смърт по света и със сигурност ще продължат да го правят. Ето нагледно как действа едно от най-смъртоносните оръжия в историята на човечеството.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 22 Отговор
    За кой не знае възвратни механизам на АК -47 или 74 се състои от газово бутало затвор и затворна рама на едно.Затвора обаче може да се сваля от затворната рама докато газовото бутало не.

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Браво! Ти си голяма работа!
  • 4 Патриот

    36 6 Отговор
    Това го знае всеки ходил в казарма някога.
    Отделно в тубата има хиляди видеоклипове, как става това.

    Явно като няма интересин неща за коментиране като спекулативно поскъпване на тока за бизнеса сайтовете се пълнят с глупости.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бесен Язовец

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    Е то затова го обясняваме за който не е ходил
  • 6 Българин

    35 52 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    Защо не се пише, че дядото на АК е Щурмгеверт и всъщност конструктора е Хуго Шмайзер?

    Коментиран от #7, #25, #49

  • 7 Военен

    24 14 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Прилищата е само външна

    Коментиран от #17

  • 8 нАКа 47

    15 46 Отговор
    Интересно, пише за надеждност, простота и лесна поддръжка, а нищо не пише за точност. Да не би да не умерва нищо на повече от 100 метра?

    Коментиран от #9, #28, #33, #53

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кашик от БНА

    49 1 Отговор
    Перфектното оръжие, макар и не най точното. Който е ходил в казармата ще ме разбере. Пробивната сила на куршум от АК 47 е направо страховита.
  • 11 julllian 72

    47 7 Отговор
    АК47 и немският автомат МП-44 само външно си приличат.Всъщност двете оръжия са коренно различни и нямат нищо общо.Запознайте се с конструкцията им уважаеми.
  • 12 mediator37

    20 0 Отговор
    На новите модели върху капака на затвора има т.нар. планка пикатини, назъбена, върху нея (и отстрани за фенера) може да се слага оптика, лазерни мерници, тактически фенери и т.н. , а също така прикладът не е вече дървен, а от полимери, има и дулен спирач, който намалява отката и отскачането на оръжието нагоре и наляво и демаскиращите отблясъците. Останалото е същото.
  • 13 М16 колт

    34 4 Отговор
    Принципите на работа на АК са известни още от преди Щурмгевер. Калашников сам го казва това. Имало е такива картечници още през 20 те - 30 те години. Така че ако трябва да сме точни, Шмайзер също е откраднал. Освен това АК е замислен като оръжие за отбрана, а не за нападение. И по тази и причина и по причина за по ниска цена, от АК не се е изисквала кой знае каква точност. Но се е получило повече от очакваното. Не е важно как изглежда автомата. Важното е какво има вътре.
  • 14 julllian 72

    44 0 Отговор
    Точната му стрелба(ако умееш да стреляш)е около 350-400м по мишена номер 4 висока около 1,70м.На 100м обикновеният куршум пробива 6мм желязна преграда(не бронелист)Срещу релса има шанс само бронебойния куршум.АК-74 с 5,45мм куршум е доста по-точен от АК-47.
  • 15 Майсторе

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    ти автомат май само на клипове и картинки си виждал. затвора се закрепва за газовата тръбичка
  • 16 гост

    23 1 Отговор
    Автомата работи така - едно, две и вас ви няма :)
  • 17 Българин

    24 33 Отговор

    До коментар #7 от "Военен":

    Казах, че Щурмгеверта е дядо на АК. От 1945 до 1947 Хуго Шмайзер да не би да е бил на почивка в Русия? Просто е направил по-съвършенна версия на творението си. Калашников е бил пълен неграмотник в техническо отношение.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТОДОР СТОЯНОВ

    44 7 Отговор
    СЛУЖИХ В ДЖЕБЕЛ ПОД.-72360-ВЪТРЕШНИ ВОЙСКИ(СЕГА ЖАНДАРМЕРИЯ) ПРЕЗ...АБЕ, СЕГА МУ ВИКАТ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС ;-))) ТА ПОРАБОТИХМЕ ДОБРЕ С МОЯТ ВЕРЕН АКМ...ИЗСТРЕЛЯЛ СЪМ ПАТРОНИ ЗА ЕДНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА(ОТ ТАКАВА ВСЪЩНОСТ СПАСИХМЕ НРБ, ЗА КОЙТО НЕ ЗНАЕ) НЕ Е НУЖНО ДА КАЗВАМ, ЧЕ ТОВА ОРЪЖИЕ Е ДОБРО, НЕПРЕТЕНЦИОЗНО И БЕЗОТКАЗНО, ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 2г. СЪМ ИМАЛ САМО ЕДНА ЗАСЕЧКА, ПРИЧИНАТА, ЗА КОЯТО БЕ ДЕФЕКТЕН БОЕПРИПАС!РЕМЪКА И ХАЛКИТЕ СИ ГИ ВЗЕХ ЗА СПОМЕН, ХАЛКИТЕ СА НА ДЕЦАТА НА КЛЮЧОВЕТЕ А РЕМЪКА Е НА ЛОВНАТА МИ РАНИЦА...
    МДААА...МИНАЛИ СА НАД 30 ГОДИНИ...АЗ СЪМ СТАР, АЗ СЪМ SUPER STAR ;-)))
  • 21 стоян георгиев

    21 38 Отговор
    всичко създадено от немци е такова.творението на хуго шмаизер и екипа му е измислено и наложено като серииино производство във ссср.ако не бяха те автомата не само нямаше да го има ,но и нямаше да се произвежда в това качество толкова време.сержант калашников е можел само да сглоби и разглоби създадения от немците автомат.след тръгването си от ссср по автомата не е направено нито едно успешно нововъведение.всички опити да го подобрят при руснаците завършваха като при жигулата ,а именно с по-лоши резултати.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 М16 колт

    35 4 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Истинския наследник на Щурмгевер е НК G-3. И макар че е добър автомат, никой май не твърди че е по надежден от АК. То няма и как с тези дребни сачмички в затворния механизъм. А ако някой се заяжда за кражбите от германия, защо не се заяде с амриканците и открадната ракетна технология чрез фон Браун? След фон Браун в америка ракетите летят с руски двигатели. Ха наздраве и Zieg Heil за стоянчо.

    Коментиран от #23, #35

  • 23 М16 колт

    28 1 Отговор

    До коментар #22 от "М16 колт":

    А като ще се заяждаме , защо не се заядем с американския щурмови автомат ACR, който е крал или от АК или от Щурмгевер. И двете кражби са еднакво позорни. Или пък с други (американски) пушкала, които стрелят , само ако войника се грижи за тях като за писано яйце? И ако засече пушкалото - не е виновен конструктора , а е виновен войника че си е изпуснал пушкалото. То паднало в локвичка и след това затворната кутийка се пръснала.
  • 24 User

    22 5 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Ми тъп си, какво повече да ти кажа.
    При все че всичко го има в интернет, си тръгнал да разпространяваш митове и легенди.
    Пише си че АК има повече общо с американската M1 Garand отколкото StG и че от немците са заимствали само опита им с пресоването на стоманата.
    Ама кой да чете...

    Коментиран от #36

  • 25 Браунинг

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Дядо Хуго помага на рашаните да щамповат частите вместо да ги фрезоват. Всичко друго е измислено много по отдавна ,като се започне от Джон Моузес Браунинг и Симонов. Виж какво представлява Самозарядна Карабина Симонов от 1942г. -сравни я с Калаша. Цялата тайна на Калаша е изработването на неговата цев - като издържливост и по големите производствени луфтове, а щамповките като снижаване на неговата цена.
  • 26 ТАС

    13 14 Отговор
    Невъзможно е АК-47 да е направен от немски оръжеен конструктор с над 30 години опит. Те просто не могат да измислят толкова дебелашки решения.

    В конструкцията на АК-47 има толкова скрити проблеми, че не истина. Как са решени по най-дебелашкия начин направи го по дебело и ще работи. Това е типично за недоучил колхозник, а не за немски инженер.

    Тази простата е довела до учудваща надежност и безотказност.

    Реално всеки оръжейник занаятчия като види АК-47 може да го изработи, но да го изчисли не.

    Виждал съм не веднъж гениални в простотата си решения направени от хора, които не могат да ги изчислят. Работещи безотказно.
  • 27 БУДА

    8 25 Отговор
    За рашките важат с пълна сила думите на Черномирдин : ХОТЕЛОСЬ КАКТО ЛУЧШЕ , А ПОЛУЧИЛАС КАК ВСЕГДА ...ватници !!!
  • 28 ААА

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "нАКа 47":

    Всъщност за мое най голямо съжаление уцелих в новобранския център 3 бр поясни мишени на 160 метра с 6 бр. патрони , такова беше упражнението.Записаха ми името и аз щастлив , мисля си хайде отпуска- к.ра му Янков- преден корабен артилерист , ръцете до лактите в смазки , а бях преди това завършил курсове за рулеви. Дадоха ми ключовете и слепките за оръжейна идр. Стрелях с цялото старшинско и офицерско въоръжение , колкото патрони си исках -настрелях се , цялата служба.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алфата

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "брей,брей":

    Нашите с пластмасовите приклади бяха 5,45. По-леки. И пълнителите бяха пластмасови! Куршумът с изместен център на тежестта. Казвахме, че ако те уцели в петата може да ти излезе през рамото. Бяха предназначени за парашутисти, танкисти и др. части, различни от кашимерията. По принцип АК 47М мисля, че се водеше. По-добър от стандартният за кърска престрелка, заради по-смъртоносния му ефект в/у противника. Стандартният АК е царят на градския бой! Заради страхотната му пробивност: можеш да гръмнеш противник и през стена, ако го усетиш!
  • 31 НАТО ВЕЦ

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "брей,брей":

    Аз пък съм палил дървото на полуложата и цевта съм я правил синя от стрелба. Уволних се на четвъртия АК. И да ме извиняваш, но българският беше по-хубав. Айде сега кажи, по какво се познаваха?

    Коментиран от #41

  • 32 Спец

    17 2 Отговор
    С АК 47 от позиция стоешком свалях движеща се мишена номер 8 от разстояние 300 - 350 м с един изстрел. С АК 74 пък с един пълнител свалях цялата мишенна обстановка на полигона. С по един изстрел, разбира се. И още го мога, де :) Оръжието си е много добро и безотказно.
  • 33 ЧЕП

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "нАКа 47":

    Отиваш да караш един доброволчески курс по НВО и ще разбереш!
    ( Не е в телевизията НВО - Да не се объркаш! Това е Начално Военно Обучение) .
    Вече има такива курсове и ти като човек дето трябва да носи военна повинност, а не да си прави маникюр и да се депилира е добре да го мине. - Курса имам в предвид, да не си помислиш нещо друго!
    Калашника е безпогрешно оръжие в диапазона от 300 метра с голяма мощ и изключителна надеждност. Българското производство на АК 47 е особено ценено заради по- прецизната изработка. Калашника, драго момче е най- разпространеното автоматично оръжие в света. Ако бе толкова смотано, колкото се опитваш да го иронизираш нямаше да има такива резултати.
    Руснаците въвеждат новото поколение АК12, което има много добри резултати, накачено е с допълнителни възможности за мерни прибори и прицели, по- малък откат и по- голяма точност.
  • 34 RIDIK

    9 2 Отговор
    Не е правилно да се казва "куршум с изместен център на тежестта", погически правилното е "куршум с изместващ се център на тежестта" Куршумът си е съвсем балансиран докато не срещне преграда. При удара се дебалансира и поради високата скорост на осово въртене, губи устойчивостта, която му е давал жироскопния ефект до този момент и започва премятане и хаотично разпадане в тялото , поради което нанася изключително големи щети. Ако е дебалансиран изначално, няма да може да лети по права линия - ще се премята. Учи се по физика в началния курс. У нас е свален от въоръжение като несигурен при стрелба в гористи и планински райони и като "нехуманен".
  • 35 стоян георгиев

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "М16 колт":

    ти нали прочете кво съм написал!!!всичко дето съм написал е част от исторически факти.автомата наречен калашников е създаден от екипа на шмаизер и не само е създаден ,но и въведен в производсто.за това и шмаизер стои в ссср толкова дълго и на толкова голяма заплата.затова и цялата документация и екипа му са също изселени там.затова и получава в последствие съветски награди и пари ,много пари.толкова колкото калашников никога не е получил.та тва е горе долу ситуацията .ако те интерасува в нета може да срещнеш и инфото.мога и да ти помогна.съветската ракетна програма е същата бира като американската създадена е от фон браун ,но задочно :)))!учениците му заедно с цялата документация пленена от руснаците заминават за ссср и о чудо след няколко години ссср става космическа сила.ееее трябвало е да се мълчи че нацистите от програмата са посрещнати и гледани като князе ,а после в гдр им се прави специален институт,но кво да се прави,ето даже има и ефект ти си заблуден както и хиляди други като теб.

    Коментиран от #39, #46

  • 36 стоян георгиев

    7 8 Отговор

    До коментар #24 от "User":

    не съм тъп .просто ти си неинформиран и арогантен.тази комбинация води до такива изказвания.хем агресивни хем смешни.екипа на хуго шмаизер създава непознато за ссср до тогава оръжие ,нито като патрон нито като механизъм.оръжие което технически неграмотния калашников не е можел да начертае.нали прочете технически неграмотния.след като го създава въпросния шмаизер и го въвежда в производство щото тва е било непослина задача за руснаците.за свършената работа е награден мнгократно нищо че е бил хитлерист.заплатата му в ссср е била с големина на тази на калашников и цлялата гилдия набедени конструктури взети заедно,а не бил и сам.екипа му заедно с огромната документация е помогнал на руснаците не само в механизма и патрона,но и в сплавите и квото се сетиш.после руснаците измислят една смехотворна версия за такива като теб ,агресивни ама неуки как селския бек калашников с огромния си талант е спечил конкурса за нов армеиски автомат на червената армия.та инфо верно в нета има бол ама що не го четете не ми е ясно?

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 M16 колт

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Въпроса кой е създал АК е спорен наистина. Михаил Калашников обаче не е бил технически неграмотен. По скоро наистина е бил природен талант - изобретател. И осен това е минал техническо и инженерно образование преди да създаде АК. Так че е било напълно възможно М. Калашников да е създал АК.
    До тук една твоя лъжа е опровергана. И толкова стига. Ти си вярвай в каквото искаш. Но не натрапвай вероизповеданието си на другите. Същото е и с ракетната програма: - от чертежите на негодната V2 и не особено надарените сътрудници на Фон Браун не може за няколко години СССР да стане космическа държава просто така. Но дори да е така, въпроса беше за обекта на заяждането. Явно избора на обект на заяждане при тебе е пристрастен и точно това пристрастие обезсилва верността на твоите вярвания. Sieg Heils main Stojancho ;)
  • 40 Vasik Atanasova

    8 0 Отговор
    спомнях си как го разглобявах и сглобявах за секунди
    и ръцете ми бяха подпухнали от смазката
    ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КАШИЦИ ОТ ПОДЕЛЕНИЕ 28 260 ЗВЕЗДЕЦ
  • 41 брей,брей

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "НАТО ВЕЦ":

    Познаваха се по надписите на превключвателя за единична и автоматична стрелба,брато...А автоматите като ги смениха бяха даже не с пластмасови приклади и ръчки,а като подобия на наелон.Даже на една заря в Сливница ученици ни питаха дали не са имитация,само за парада,защото бяха и чисто черни-оксидирани. На третия месец ги смениха,после такива не видях никъде по бойните поделения,явно са били някакъв експеримент.

    Коментиран от #42

  • 42 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "брей,брей":

    Точно. А пластмасата се лющеше на идно като люспи и конци.

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО ВЕЦ":

    но бяха значително по лекички
  • 44 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО ВЕЦ":

    предпочитах такъв като отивах на въоръжен наряд
  • 45 факт

    1 4 Отговор
    РЕПА ДА ЯДЕ ПРЕД 22 КАЛИБЪР
  • 46 висок

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Тук:http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312
    има за създаването на АК. А немец е създал не ракетната програма, а атомната бомба на Сталин! Водородната я създава Сахаров.
    Та немеца прави атомната бомба, връщат го в ГДР и докато е жив ръководи атомна лаборатория в Берлин. Той е единствения човек в ГДр ползваш титлата Барон фон...
  • 47 Иван

    6 11 Отговор
    Дааа,хубаво го е измислил германеца :) ....,пардон руснака.Между другото какво друго е изобретил Калашникон,че не се сещам?:).Някоя „матрьошка“ или “чебурашка“ да напише нещо по темата!
  • 48 ASD

    8 1 Отговор
    Като заговорихме за точност. Аз лично съм свалял мишени на 800 метра на единична без проблем.

    Има разлика в изработката на руския и българския калашник 7,42. Руския е с по големи допуски и може да работи при по-голяма мръсотия. Българския е по придирчив от към чистене, защото е по-точно изпълнен с по-малки допуски, но точността му е значително по-добра от руския. Пробивната сила е впечатляваща.

    Особенно по едър добитък, когато един куршум може да мине през 2-3 животни /нямаше повече за щастие, жалко за кончетата/. При влизане дупките са малки но на изходните рани зеят огромни дупки.

    Възможността някой да претича пред 2-3 стелящи с калашник е възможна само в американски филм. Реалността е доста по кърваво пихтиеста.
  • 49 Симеон

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Защото го пишат кретени. StG-44 всъщност няма нищо общо с АК нито като конструкция ,нито като механизми. По същество StG-44 като механизъм е точно копие на АВС-36 (Автоматична Винтовка на Симонов- мод. 1936 год).Проверете го. Конструиран е от Луис Хйонел, а УСМ на автомата е дело на Валтер. Хуго Смайссер е икономист организатор на производството в завода на баща му Луис Смайссер в Зул. Той е икономист по образование и през живота си не е конструирал и джобно ножче, камо ли автомат. В Уикипедия някакви тъпанари са писали глупости и съчинения изсмукани от левия палец. Все пак Уикипедия е свободен формат и всеки може да пише каквото си иска. Единствения патент на името на Хуго Смайссер е за част от затвора на МП-18 (картечен пистолет).По онова време, ако ръководиш екип, всичко което измислят го патентова ръководителя на свое име. Самият Хуго Смайсер е бил технически не грамотен и трудно различавал болт от винт. Мога да изпратя на всеки желаещ и документ потвърждаващ това. Колкото до твърдението че АК не може да бъде измислен от М.Калашников защото нямал више образование е най големия виц.Калашников е бил техник механик в завода в Тула и от дете се е занимавал с ключалки и механизми.А какво образование са имали Браунинг, Колт, Уинчестър, Симонов или Шпагин? За сведение на овцете да поясним че най известният западен конструктор Мозес Браунинг не е имал дори основно образоване, а например Сми и Уесън са адвокати и нищо не са разбирали от оръжие.Примери колкото и
  • 50 Симеон

    7 1 Отговор
    Уважаеми блогъри, StG-44 всъщност няма нищо общо с АК нито като конструкция ,нито като механизми. По същество StG-44 като механизъм е точно копие на АВС-36 (Автоматична Винтовка на Симонов- мод. 1936 год).Проверете го. Конструиран е от Луис Хйонел, а УСМ на автомата е дело на Валтер. Хуго Смайссер е икономист организатор на производството в завода на баща му Луис Смайссер в Зул. Той е икономист по образование и през живота си не е конструирал и джобно ножче, камо ли автомат. В Уикипедия някакви тъпанари са писали глупости и съчинения изсмукани от левия палец. Все пак Уикипедия е свободен формат и всеки може да пише каквото си иска. Единствения патент на името на Хуго Смайссер е за част от затвора на МП-18 (картечен пистолет).По онова време, ако ръководиш екип, всичко което измислят го патентова ръководителя на свое име. Самият Хуго Смайсер е бил технически не грамотен и трудно различавал болт от винт. Мога да изпратя на всеки желаещ и документ потвърждаващ това. Колкото до твърдението че АК не може да бъде измислен от М.Калашников защото нямал више образование е най големия виц.Калашников е бил техник механик в завода в Тула и от дете се е занимавал с ключалки и механизми.А какво образование са имали Браунинг, Колт, Уинчестър, Симонов или Шпагин? За сведение на овцете да поясним че най известният западен конструктор Мозес Браунинг не е имал дори основно образоване, а например Сми и Уесън са адвокати и нищо не са разбирали от оръжие. Самуел Колт е бил ковач
  • 51 Амсалак

    6 9 Отговор
    STG-44 .Жалко за Немеца дето са го изселили само за да измисли ак-47 и заслугата да се просвой от "геният" г-н калашников.
    Цялата им работа такава
  • 52 гост(динко динев)

    3 0 Отговор
    Приятели,калашника е мерцедеса на автоматите! Във всички войни по света,ако някой види калашник,захвля своето оръжие и взема калашник! Това не е всичко,не съм експерт,но:силата на куршума е доста добра!
    От 10 метра,минава през жп.релса,убива до 700 метра.
    Ако стреляте 1 час,изтива 0,5 часа и т.н.
    Знаете ли вица за по добрата кола?:всички си хвалели колите и като дошъл реда на мерцедес,той казал:погледнете през прозореца и ще видите,коя е най добрата. Оказало се,че всички са дошли с мерцедеси!
    Най случайно попаднах на вашия спор,но,когато фактите говорят и боговете мълчат!
    Какво ще кажете за шипка17?,защото е български,а не чужд е лош ли?
    Научете се да цените тава,което имате,защото не винаги чуждото е по хубаво!!!
  • 53 Старо куче медалист

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "нАКа 47":

    Когато някой коментира дали оръжието е точно си личи, че е виждал оръжие само на Counterstrike. Точността зависи от задоръжейното устройство... 300 м разстояние на правия изстрел (за аматьорите - където се целиш там отива), на 100 м превишение 24 сантиметра. Ако си тренирал с него - не е проблем на 400-500 метра да уцелваш движеща се под ъгъл цел.... Безобразно сигурен и прост за употреба. При подмяна на полуложи и капак на цевната кутия с Пикатини окачване могат да се присъединят гевезелъците на модерните оръжия....
  • 54 Кашик

    0 0 Отговор
    А бе, сънували сте АК-47, докато сте стреляли с въведения на въоръжение АКМ, леко модифициран, за да е по-евтин, по-точен и по-лек за носене.