3 002 0

ATV робот от Honda

Радослав Славчев

Empower е прототип, при който роботите и хората могат да работят заедно, като всяка от страните използва преимуществата си. Тази идея е чудесно илюстрирана от 3E-D18, автономен работен кон за офроуд, надарен с изкуствен интелект, готов да помогне в редица човешки дейности.

Проектиран от Honda R&D Americas, 3E-D18 е с електрическо задвижване и към него могат да се прикачат множество допълнения, които ще улеснят и обезопасят всяка дейност, независимо дали става въпрос за дела на обществени или частни компании, или спасителни операции при пожари, строителни или селскостопански дейности.

Потенциалът на машината е да се сведе до минимум излагането на човешко същество в опасна среда и да извършва времееотнемащи операции и досадна домакинска работа. Изградена на шаси на ATV от Honda, с които марката има вече 30-годишна успешна история в достигането на трудно достъпни дестинации, 3E-D18 е с 4 задвижващи колела и е оборудван с практически неразрушими гуми.

Гумите обаче не са пневматични и са способни да преодолеят всяка опасност. Концепцията 3E-D18 е с GPS и дължи автономното си придвижване на множеството сензори, с които е оборудвана. Малкият й размер я прави изключително маневрена и съвършена за абсолютно всякаква среда на придвижване.Напиши коментар:


Публикувай