10 Януари, 2018 14:05 4 161 0

ATV робот от Honda

  • honda-
  • 3e-d18-
  • empower
ATV робот от Honda - 1

Empower е прототип, при който роботите и хората могат да работят заедно, като всяка от страните използва преимуществата си. Тази идея е чудесно илюстрирана от 3E-D18, автономен работен кон за офроуд, надарен с изкуствен интелект, готов да помогне в редица човешки дейности.

Проектиран от Honda R&D Americas, 3E-D18 е с електрическо задвижване и към него могат да се прикачат множество допълнения, които ще улеснят и обезопасят всяка дейност, независимо дали става въпрос за дела на обществени или частни компании, или спасителни операции при пожари, строителни или селскостопански дейности.

ATV робот от Honda

Потенциалът на машината е да се сведе до минимум излагането на човешко същество в опасна среда и да извършва времееотнемащи операции и досадна домакинска работа. Изградена на шаси на ATV от Honda, с които марката има вече 30-годишна успешна история в достигането на трудно достъпни дестинации, 3E-D18 е с 4 задвижващи колела и е оборудван с практически неразрушими гуми.

Гумите обаче не са пневматични и са способни да преодолеят всяка опасност. Концепцията 3E-D18 е с GPS и дължи автономното си придвижване на множеството сензори, с които е оборудвана. Малкият й размер я прави изключително маневрена и съвършена за абсолютно всякаква среда на придвижване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА