11 Януари, 2018 15:28 5 959 11

Тежки времена за GoPro

  • gopro-
  • финансова криза
Тежки времена за GoPro - 1

Компанията GoPro, която изпадна в затруднено финансово положение, съобщи, че се отказва от няколко, анонсирани по-рано, новости. Оказва се, че производителят на екшън камери се отказва от дроновете за видео и снимки Karma.

Проблеми със закрепването на акумулаторите в дроновете станаха причина за отзоваването на над 3 000 продадени дрона, като освен това компанията не може да се пребори с конкуренцията при безпилотните летателни апарати.

Още една лоша новина е свързана с уволнението на 250 от сътрудниците на компанията, което е приблизително 20% от персонала на GoPro. Всички тези новини доведоха до рязък спад в цените на акциите, които рухнаха с 30%.

По непотвърдени данни ръководството на компанията е поискало експерти от J. P. Morgan Chase, които спешно да търсят купувач. Идеята на генералния директор на GoPro е да се намери компания майка, която да извади GoPro от финансовата криза, но да запази бранда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого про

    25 0 Отговор
    Всякаквите китайски камерки яко им подбиха цената. ГоПро си мислеха, че ще им мине номера, като на епълите нещо за левче да го продават за 1000, и потребителите да са им лоялни, ама явно не стана !
  • 2 Гост

    8 3 Отговор
    101% съгласен. Чайна копията за 50-100 евро са повече от добри. Да не говорим че за инцидентна употреба лятото в морето има и евтини модели по 20 евро

    Коментиран от #4

  • 3 Към двамата

    10 4 Отговор
    Абе не е съвсем така. Много малко чайна копия се доближават до качеството на ГоПро, а хубавите китайски камери - имам предвид със здрав корпус, читав сензор и добър софтуер - хич не са евтини и цената им доближава тази на по-старите модели ГоПро.

    Коментиран от #8

  • 4 бай цар

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    много си далече от истината. имал съм няколко китайчета и мога да ти кажа че са трагедия и не си струват парите. не само заснемането е по зле но и бързо се чупят.
    го-про не съм имал но имам познат с такива камери снимали сме заедно и виждам разликата. огромна е. и камерите ми не са от най евтинините и въпреки това нямат никаква база за сравнение с го про.
  • 5 Патриот

    0 1 Отговор
    Е да ни напечатат малко пари. Какво толкова?
    да се чуди човек, таава богата държава, тънеща в разкош, а никой да не иска ад купува такива неща, които за тях са си направо без пари.
    Това стува надника на обикновен работник и то до обяд.
    Иронията на страна!

    Правили дронове дронове, но решили да спестят от човешки ресурс за по-голяма печалба. взели ниско-платени индийски "инджинери".
    това ре резултата.
    Както за потребителите мосово беше "качествено и скъпо", така е и за фирмите - тези, които знаят как се прави искат пари. Останалите знаят защо са готови за малко пари.
  • 6 Sony

    3 0 Отговор
    По добре sony action cam,тея верно се помислиха за голяма работа

    Коментиран от #7

  • 7 телефониста

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Sony":

    Кое по-точно е по-доброто? Като цена Сонито със същите характеристики е доста по-скъпо. 3 пъти е по-голямо, не е толкова удобно за монтаж където и да е, доста по-тежко. За екшън камера това са сериозни недостатъци. Единствен плюс на Сонито са по-добрите качества на заснемане. Прави наистина много добро видео. Само че да усетиш разликите трябва да сравняваш същото видео с Гопро правено иначе няма да усетиш разликите. Като цена, качества, размери и удобство Гопро според мен няма алтернатива. Сони е скъп и голям, коуто е зле за екшън камера, а китайчетата са с доста ниско качество и на изработка и на картина. При тях единствено цената е отлична и е по-ниска. Нищо друго.

    Коментиран от #11

  • 8 ГОСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Към двамата":

    Никой не е казал че се доближават. Казвам че за лична употреба са достатъчни. Който иска да прави пари, да качва в тубата, да снима клиенти и т.н. да си вземе нещо марково.

    И да повече от година ползвам китаец купен на разпродажба за 49,99$ с комплект аксесоари. Ползва се 3-4 пъти в годината - басейни, моренце.

    За хората които всяка седмица скачат с парапланер - вземете си Го Про.

    За мен - тази е ОК. Като мен са поне 75% от купувачите на екшън камери.
  • 9 Професионален гоупроуър

    1 0 Отговор
    Еми като продават камерите си с неземни цени... Това е положеноето, конкуренцията ги мачка

    Коментиран от #10

  • 10 ттков

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Професионален гоупроуър":

    Е чак пък неземни цените им не са. Височки са наистина за нашите стандарти, но едва ли на нас разчитат за продажби. Истината е, че не заради камерите са глътнали вода, а заради другите проекти с дроновете. Камерите им са едни от най-добрите на доста атрактивна цена и се купуват много сериозно от сериозни хора за които видеото не е само да натиснеш копчето да се запише нещо и да гледаш после нещо, което е под средното качество и за нищо не става освен да се съберете още хора оперирани от чувство за естетика и да му се изкефите.
  • 11 Sony

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "телефониста":

    Не много по голямо. И не е тежко. Изглежда по голямо заради формата. Оптиката му е по добра-zeiss и стабилизатора.Стабилизатора е особено важен за mtb. Освен това не е по скъпо.