4 931 11

Тежки времена за GoPro

Радослав Славчев

Компанията GoPro, която изпадна в затруднено финансово положение, съобщи, че се отказва от няколко, анонсирани по-рано, новости. Оказва се, че производителят на екшън камери се отказва от дроновете за видео и снимки Karma.

Проблеми със закрепването на акумулаторите в дроновете станаха причина за отзоваването на над 3 000 продадени дрона, като освен това компанията не може да се пребори с конкуренцията при безпилотните летателни апарати.

Още една лоша новина е свързана с уволнението на 250 от сътрудниците на компанията, което е приблизително 20% от персонала на GoPro. Всички тези новини доведоха до рязък спад в цените на акциите, които рухнаха с 30%.

По непотвърдени данни ръководството на компанията е поискало експерти от J. P. Morgan Chase, които спешно да търсят купувач. Идеята на генералния директор на GoPro е да се намери компания майка, която да извади GoPro от финансовата криза, но да запази бранда.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гого про
  Отговор
  1 17:36  11.01.18
  Всякаквите китайски камерки яко им подбиха цената. ГоПро си мислеха, че ще им мине номера, като на епълите нещо за левче да го продават за 1000, и потребителите да са им лоялни, ама явно не стана !
 • Гост
  Отговор
  2 18:41  11.01.18
  101% съгласен. Чайна копията за 50-100 евро са повече от добри. Да не говорим че за инцидентна употреба лятото в морето има и евтини модели по 20 евро

  Коментиран от #4

 • Към двамата
  Отговор
  3 22:14  11.01.18
  Абе не е съвсем така. Много малко чайна копия се доближават до качеството на ГоПро, а хубавите китайски камери - имам предвид със здрав корпус, читав сензор и добър софтуер - хич не са евтини и цената им доближава тази на по-старите модели ГоПро.

  Коментиран от #8

 • бай цар
  Отговор
  4 22:37  11.01.18

  До коментар #2 от "Гост":

  много си далече от истината. имал съм няколко китайчета и мога да ти кажа че са трагедия и не си струват парите. не само заснемането е по зле но и бързо се чупят. го-про не съм имал но имам познат с такива камери снимали сме заедно и виждам разликата. огромна е. и камерите ми не са от най евтинините и въпреки това нямат никаква база за сравнение с го про.

 • Патриот
  Отговор
  5 01:53  12.01.18
  Е да ни напечатат малко пари. Какво толкова? да се чуди човек, таава богата държава, тънеща в разкош, а никой да не иска ад купува такива неща, които за тях са си направо без пари. Това стува надника на обикновен работник и то до обяд. Иронията на страна! Правили дронове дронове, но решили да спестят от човешки ресурс за по-голяма печалба. взели ниско-платени индийски "инджинери". това ре резултата. Както за потребителите мосово беше "качествено и скъпо", така е и за фирмите - тези, които знаят как се прави искат пари. Останалите знаят защо са готови за малко пари.
 • Sony
  Отговор
  6 07:41  12.01.18
  По добре sony action cam,тея верно се помислиха за голяма работа

  Коментиран от #7

 • телефониста
  Отговор
  7 10:35  12.01.18

  До коментар #6 от "Sony":

  Кое по-точно е по-доброто? Като цена Сонито със същите характеристики е доста по-скъпо. 3 пъти е по-голямо, не е толкова удобно за монтаж където и да е, доста по-тежко. За екшън камера това са сериозни недостатъци. Единствен плюс на Сонито са по-добрите качества на заснемане. Прави наистина много добро видео. Само че да усетиш разликите трябва да сравняваш същото видео с Гопро правено иначе няма да усетиш разликите. Като цена, качества, размери и удобство Гопро според мен няма алтернатива. Сони е скъп и голям, коуто е зле за екшън камера, а китайчетата са с доста ниско качество и на изработка и на картина. При тях единствено цената е отлична и е по-ниска. Нищо друго.

  Коментиран от #11

 • ГОСТ
  Отговор
  8 12:14  12.01.18

  До коментар #3 от "Към двамата":

  Никой не е казал че се доближават. Казвам че за лична употреба са достатъчни. Който иска да прави пари, да качва в тубата, да снима клиенти и т.н. да си вземе нещо марково. И да повече от година ползвам китаец купен на разпродажба за 49,99$ с комплект аксесоари. Ползва се 3-4 пъти в годината - басейни, моренце. За хората които всяка седмица скачат с парапланер - вземете си Го Про. За мен - тази е ОК. Като мен са поне 75% от купувачите на екшън камери.
 • Професионален гоупроуър
  Отговор
  9 17:37  12.01.18
  Еми като продават камерите си с неземни цени... Това е положеноето, конкуренцията ги мачка

  Коментиран от #10

 • ттков
  Отговор
  10 18:30  12.01.18

  До коментар #9 от "Професионален гоупроуър":

  Е чак пък неземни цените им не са. Височки са наистина за нашите стандарти, но едва ли на нас разчитат за продажби. Истината е, че не заради камерите са глътнали вода, а заради другите проекти с дроновете. Камерите им са едни от най-добрите на доста атрактивна цена и се купуват много сериозно от сериозни хора за които видеото не е само да натиснеш копчето да се запише нещо и да гледаш после нещо, което е под средното качество и за нищо не става освен да се съберете още хора оперирани от чувство за естетика и да му се изкефите.
 • Sony
  Отговор
  11 22:26  12.01.18

  До коментар #7 от "телефониста":

  Не много по голямо. И не е тежко. Изглежда по голямо заради формата. Оптиката му е по добра-zeiss и стабилизатора.Стабилизатора е особено важен за mtb. Освен това не е по скъпо.

Напиши коментар:


Публикувай