3 125 3

Калифорния разреши дигитални регистрационни табели

Георги Касабов

Властите в Калифорния разрешиха на компанията Reviver Auto да започне продажба на цифрови автомобилни номера. Пилотен проект с дигитални табели започва и в щата Аризона.

Цифровият регистрационен номер RPlate Pro, показан на Детройтския автосалон, може да изписва както традиционни комбинации от букви и числа, така и свободни текстове, одобрени от Департамента по регистрация на автомобилния транспорт. Настройките се извършват през уеб-базиран интерфейс.

Дигиталните табели предлагат и други възможности като автоматично продължаване на регистрацията, излъчване на рекламни съобщения, информация за заплатен паркинг, застраховка и нарушения.

Експерти очакват за една година в Калифорния да се появяват поне 100 000 автомобила с цифрови регистрационни табели. Собствениците ще могат да избират между тях и традиционните номера.

Законопроектът, с който се предлага разрешаването на дигитални табели, бе предложен от сенатора от Демократическата партия Карън Прайс през 2010 г. Идеята е обичайното съчетание от букви и цифри да се изобразява само по време на движение, а когато колата спре на светофар или в задръстване, номерът да излъчва реклама.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • bbs
  Отговор
  1 13:35  17.01.18
  Ако се въведе и тука ще отпаднат опашките в КАТ!
 • гост
  Отговор
  2 19:24  17.01.18
  За съжаление не ! В КАТ се проверяват номерата на рамата и мотора , а не тия "табели" . А и колко ли държат на "подпиране" и камъчета по пътя при 120-130 ??? То това си е таблет на предната броня , да не е брониран , а и да е колко ще струва ?
 • Яков
  Отговор
  3 09:59  18.01.18
  Много умно са го измислили! Дето ще ти трябва да крадеш чужди (или да купуваш фалшиви) регистрационни табели просто минаваш на дигитални! Отиваш на работа - с една регистрация ! Отиваш на сбирка на куклусклан - с друга "измислена" регистрация! Ограбваш федералния резерв , измъкваш се като сменяш на всяко кръстовище регистрационния номер! Хитро А?

Напиши коментар:


Публикувай