3 727 4

Чували ли сте за еко завод за двигатели?

Радослав Славчев

Заводът на Volvo за двигатели, позициониран в шведския град Шьовде, стана първият екологично неутрален производствен център на Volvo Cars, след като премина на отопление от възобновяеми източници.

Шьовде е първият завод на Volvo Cars, който получи статут на екологично неутрален – важна част от стратегията на Volvo, която включва всички производствени операции на компанията да бъдат екологично неутрални до 2025-а.

Според новото споразумение между Volvo Cars и доставчиците, енергията за Шьовде вече ще бъде добивана от изгаряне на отпадъци, биомаса и биогорива. Още от 2008 г. електроенергията в Шьовде, както и в останалите европейски заводи на компанията, се произвежда от възобновяеми източници.

Volvo Cars непрекъснато търси иновативни начини за развитие на екологичната си стратегия за 2025 г. През 2016 г. например производственият център в Гент, Белгия, представи нова система за централно отопление, която намалява въглеродните емисии с 40%, спестявайки 15 000 т СО2 годишно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • JJivanov geolog
  Отговор
  1 14:09  18.01.18
  Най Важното е Volvo и другите автоконцерни да спрат да произвеждат автомобили с Бели режещи радиоактивни скенери инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове. Уврежданията се Жестоки.Повредена е биосферата над огромни региони вкл над всички градове.Повредените обеми с е пълнят с остро токсични канцерогенни газове с цел охрана на земята.

  Коментиран от #4

 • JJIvanov
  Отговор
  2 14:10  18.01.18
  НАгли НАРКОМАНИ НА ВЛАСт след пси препрограмиращи клипове принудиха заводите да произвеждат само НАГЛО ВРЕДНИ АВТОМОБИЛИ НЕДОПУСТИМИ ЗА ЗЕМЯТА./ЦЕЛ ЛИКВИДАЦИЯ НА ХОРАТА
 • Антиелектрика
  Отговор
  3 14:19  18.01.18
  Публикувано във факти.бг: Според новото споразумение между Volvo Cars и доставчиците, енергията за Шьовде вече ще бъде добивана от изгаряне на отпадъци, биомаса и биогорива. Ама как така ще добиват ел. енергия от горене, те не са ли влизали тук, за да разберат, че горенето е отживелица? Имаме си двама Нобелови лауреати, дето ще ги захранят само със слънчева енергия и вятърни турбини, какво е това горене на биомаса и отпадъци?
 • Антиелектрика
  Отговор
  4 14:21  18.01.18

  До коментар #1 от "JJivanov geolog":

  Пич, кога те пуснаха от лудницата? Нямаше те година, но гледам хапчетата не са ти помогнали и пак същите глупости пишеш!

Напиши коментар:


Публикувай