19 Януари, 2018 12:01 4 266 5

Водонепромокаем плаващ автомобил за $5000

  • fomm-
  • анфибия
Водонепромокаем плаващ автомобил за $5000 - 1

Бивш служител на Toyota основа стартъп, който се занимава с разработката на автомобили, които не пропускат вода и могат да плават. Името на изобретателя е Хидео Цурумаки, а идеята му дошла след кадри от вълна цунами, заливаща стотици автомобили.

Иначе самото автомобилче е от градски тип, нарича се Fomm и се задвижва от електромотор, захранващ се от четири акумулатора. Автономният пробег на колата е 160 километра при максимална скорост от 80 км/ч.

Ключовата особеност в автомобила са турбинообразните колела, които с въртенето си загребват вода, което позволява на колата да се придвижва и във водни басейни. Серийното производство е планирано за 2020, като ориентировъчната цена ще е от порядъка на $18 000. Идеята на Цурумаки е впоследствие да я снижи до $5 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фъндъци

    17 0 Отговор
    Идеална е за софийските дупки през дъждовно време...няма потъване !
  • 2 Зорлем

    11 2 Отговор
    Абе, при тая непромокаемост, какво ще се случи като вземеш, че пръднеш вътре?

    Коментиран от #3

  • 3 Пръцко

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зорлем":

    Как какво - за броени минути умираш в адски мъки!
    Дори и да спреш да дишаш, отровата прониква през кожата, поразява вътрешните органи, предизвиквайки обилни кръвоизливи, мускулите се сгърчват в грозни спазми, с последния си дъх изхрачваш и поразения си бял дроб...
    И не питай откъде ги знам тия ужасии - виж ми името.
  • 4 Иванчо

    3 0 Отговор
    Идеална за Варна кв. Аспарухово
    Нито реките по улиците ще са проблем
    Нито ремонта на моста
  • 5 Uflaf

    3 0 Отговор
    Да оставят люк отгоре. Да хвърлим въдицата.