Last news in Fakti

21 Януари, 2018 10:15 3 670 2

Направи си сам: Безплатна Yamaha от хартия

  • yamaha-
  • ya-1-
  • макет
Направи си сам: Безплатна Yamaha от хартия - 1

Компанията Yamaha предлага на своите фенове, както и на всички желаещи безплатно да получат мотоциклета YA-1 - първият модел на марката, появил се на бял свят в средата на 50-те години на миналия век.

Направи си сам: Безплатна Yamaha от хартия

Естествено, не става дума за истински екземпляр, а за такъв в мащаб 1:4 и изработен от хартия. Още нещо любопитно е, че всеки сам трябва да сглоби и залепи хартиените детайли. Хартиеното копие на YA-1 е петият модел от серията "ултрареалистични модели", които всеки сам може да си сглоби.

Направи си сам: Безплатна Yamaha от хартия

За да се случи това е нужно да посетите сайта на производителя и да разпечатате 40 страници формат А4 и още 50 страници с инструкции. Дължината на хартиената реплика е 49.5 сантиметра, а височината - 29.3. Предлаганите версии са няколко - цветна и черно-бяла, по-опростена и значително по-сложна, наречена Special Edition.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    3 6 Отговор
    А мога ли като сменя мащаба на 1:1 да си го разпечатам върху ламарина и да го регистрирам? ДЕТИНЩИНИ ЗА ПОРАСНАЛИ МОМЧЕНЦА!
  • 2 Ко речи

    7 0 Отговор
    Това е голяма лудница...погледнах инструкциите - можеш да се побъркаш...