Last news in Fakti

17 Януари, 2012 12:39 10 746 10

10-тонен хибрид между рейс и всъдеход

  • unimog-
  • tundra buggy

 

Най-известното подобно превозно средство е дело на Mercedes-Benz и носи наименованието Unimog, но сега ще ви разкажем за много по-огромно возило, притежаващо отлична проходимост и в същото време максимален комфорт за пасажеритге.
 
Става дума за необичайна машина, която се казва Tundra Buggy и се използва в северните части на Канада за превоз на туристи, които искат да видят реалните условия в които живеят полярните мечки. Самата машина обаче изгледа доста странно.
 
Както се изразява за нея самият дизайнер, тя прилича на проекти на първокурсници за всъдеход и автобус, като след това двата чертежа са съединени. Всъщност обаче това е идеалното средство за превоз на туристи в полярната тундра.
 
Квадрадният всъдеходен автобус тежи десет тона, а всяко едно от четирите колела е с диаметър почти два метра. В движение полярният автобус се задвижва от шестцилиндров турбодизел с работен обем 7.6 литра и  мощност от 260 к.с.
Максималният въртящ момент се предава и на четирите колела посредством тристепенна автоматична трансмисия. Достъпът до моторният отсек става директно от салона, защото полярният рейс работи при външни температури от минус 60 градуса по Целзий.
 
Поради тази причина в автобуса е монтирана свръхмощна отоплителна система от Webasto, която постоянно загрява антифриза. Салонът също изисква доста гориво за отопление, като общия разход на на Tundra Buggy  е 78.5 литра на 100 километра пробег.
 
В Канада работят 16 такива автобуса, като всеки от тях е сглобен ръчно. Цената за една разходка с Tundra Buggy е 399 канадски долара. За тези пари обаче можете да си седите на топло, да похапвате и пийвате и в същото време да се наслаждавате на полярната тундра и нейните обитатели.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    0 0 Отговор
    безделници нарушаващи природната хармония - следващ титаник !
  • 2 Vanko

    0 0 Отговор
    Абсолютно си прав! Като искат туризъм-шапката,якето,ръкавичките и айде-е-е-е на собствен ход!!!
  • 3 Дани

    0 0 Отговор
    Малоумници, само унищожават природата. Като искат нека да бъде на електричество.
  • 4 кик

    0 0 Отговор
    как живеят пенсионерите на запад и как тука.....викат че нямало геноцид тука..хахах те хората не доживяват до пенсия
  • 5 СССР

    0 0 Отговор
    мързеливци
  • 6 iceman

    0 0 Отговор
    ванко на -60 какви ръкавички бе пич? ще се шчупиш от студ
  • 7 вввв

    0 0 Отговор
    добре си живеят старците,а нашите старци продължават да ядат народния салам !
  • 8 www

    1 0 Отговор
    ,,10-тонен хибрид между рейс и всъдеход,,-Кога ще се научите да правите разлика между автобус и рейс?
  • 9 р.м.

    0 0 Отговор
    така е в белите държави,за наше големо сажаление.....
  • 10 Джони Леш

    0 0 Отговор
    Днес е разходка с Tundra Buggy....утре ще е лов с Tundra Buggy хахаха