2 729 1

Всъдеход за покоряване на височини

Радослав Славчев

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus, собственост на американския бизнесмен и режисьор Джеймс Гликенхаус и занимаваща се с производството на суперкари, показа един интересен всъдеход.

Моделът е направен с точно определена цел - да достигне височина, на която друг автомобил не се е изкачвал. В рамките на проекта са предвидени две модификации - Steve (в чест Стив Маккуин) и Expedtion.

Всъдеходът, който е с централно разположено място за водача, е оборудван с V-образен американски мотор и с автоматична скоростна кутия. И двете версии са 4х4, а клиренсът им е равен на 394 мм.

От Scuderia Cameron Glickenhaus казват, че един такъв сериен всъдеход ще струва $100 000, а поръчки ще започнат да се приемат от края на 2019 година. Кога ще бъде направен опит за подобряване на рекорда не се казва.

Към момента това постижение се държи от една доработена версия на Suzuki Samurai, произведен през 1986 година. Тази кола прави рекорда през 2007 година, като успява да се изкачи на височина 6 688 метра.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 17:16  25.01.18
    Нямаше ли някаде статия за уазките че ги били изкачвали тези височини със базова версия

Напиши коментар:


Публикувай