29 Януари, 2018 11:50 31 958 41

КамАЗ-ът, превозващ танкове

  • камаз-
  • 78504-
  • военна техника-
  • русия
КамАЗ-ът, превозващ танкове - 1

Това, сравнително ново транспортно превозно средство се появява на бял свят през 2015 година. Моделът е КамАЗ-78504, а целта му е да замени остарелите МАЗ-ове, използващи се още от времето на СССР.

КамАЗ-ът, превозващ танкове

Тежкотоварният камион е брониран, а специална система предава въртящият момент на всички колела. Машината е способна да се придвижва в пресечена местност със скорост от 70 км/ч. 8х8 машината може да тегли прицепи с маса от 90 до 165 тона. Тежкият влекач е разработен на т.нар. Платформа-О.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    202 61 Отговор
    Браво на Русия.знаят си работата !Имат си всичко !

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Славчев

    57 80 Отговор
    Специална сиатема! 😁 Мозък тече от статията.
  • 3 Стойчев

    48 184 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Кавал нещастен, мурзилка.
  • 4 аве фюрер

    47 105 Отговор
    И какво ново , те и централно африканските държави си имат и танкове и танкови влекачи .

    Коментиран от #29

  • 5 Наблюдател

    61 132 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Ами след като Арматата не върви и трябва до го влачат, са измислили начин как да го придвижват. Качват го на камиона и го занасят където трябва да стреля.

    Коментиран от #15, #24

  • 6 Kcaniba

    63 128 Отговор
    Няма какво да ядат, само оръжие им е в главите,болна нация, жалка история!А можеше да бъдат Велики..... Наистина Жалко!!!

    Коментиран от #12, #28, #39

  • 7 селянин

    46 35 Отговор
    Правен е за щатите,да мъкне по 2-3 F-35 че дават много дефекти,тва го пише в,,Крестьянка,,а русняците чакат тоя с,,кавала,,да им посвири...та да си залъжат гладът.

    Коментиран от #16

  • 8 Майтапчия

    60 5 Отговор
    Кога ще го видим в Мобиле?И да е на реални километри!
  • 9 Бесен Язовец

    64 21 Отговор
    Като гледам тази голяма и мощтна РУСКА машина нешто вътре в мен трепва и се втвърдява. Мечтая си да видя как свети Владемир Путин управлява този звяр на колела гол до краста.

    Коментиран от #37

  • 10 Иоуееееее

    43 48 Отговор
    Брониран МАЗ-537
    Нищо повече.

    Дано поне не е като МАЗ-а и да може да мине 10км без да му блокира някой диферинциал или да му се счупи някой от моторите.
  • 11 Stefan

    49 4 Отговор
    Това е влекач за платформа с балистична ракета. Имаше 2 подобни от предишния модел - МАЗ във видинската школа, но не се ползваха от години, защото много харчеха. След унищожаването на поделението сигурно ги разпродадоха. Четете повече, не пишете глупости.

    Коментиран от #14

  • 12 Зиги

    43 18 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Че те са си велики бе пич!
  • 13 Рамзес III

    35 45 Отговор
    Хубава машина и много полезна ! Усобенно след появата на най-новия руски танк .....който не може да се движи!
  • 14 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Stefan":

    Дай снимка, защото влекачите за балестични ракети, заради дължината на товара са с различно разположение на кабината, осите и конфигурация на композицията:
    http://cdn1.spiegel.de/images/image-771198-breitwandaufmacher-grrn-771198.jpg
    http://nationalinterest.org/files/styles/main_image_on_posts/public/main_images/pnziwgtaxtzyhgo1ruq1.jpg?itok=x6Eo3obv

    Точно влекач за танкове и гаубици е:
    https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=595x10000:format=jpg/path/sd4489f92d9f70fa8/image/i17ab42681ccf26e0/version/1382716372/image.jpg
    http://www.military-today.com/trucks/maz_537.jpg

    По-добре ти чети повече, вместо да се излагаш!

    П.С.
    Освен ако не си повярвал на измислиците на някой кух старшина.

    Коментиран от #20

  • 15 МИ ТО ОН ЗИ ДЕН САМИТЕ

    25 9 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    ГоВЕДАРИ СИ ПРИЗНАХА ЗА ХИЛЯДИТЕ НОВИ ПОВРЕДИ НА Ф 35 - ЛЕТЯЩИЯ КОВЧЕГ НЕПОНАСЯЩ БУКСИРИ .И АКО НЕ Е ПОВРЕДЕН Е ЗАБИТ ТРИ МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА.
  • 16 Симеон

    70 28 Отговор

    До коментар #7 от "селянин":

    Руснаците брато, от глад се чудят какъв точно хайвер да ядът. Черният им бил омръзнал, този от риба Кета не им харесвал и сега са на дроб от треска и скариди от Камчатка. Отиди бе помияр смръдлив да видиш как умират от глад. Само сирената в магазините им са поне 140 вида.И знаеш ли кое е най готиното. Нищо не е произведено извън Русия. ДГД брато. На Русия вече нищо не и трябва от запада. След точно 2 години ще са в състояние да размажат тиквата в паважа на който и да е противник. Няма НАТО, няма СЕАТО, няма САЩ. Всички ще го духат. Който рипне ще му изпепелят задника.

    Коментиран от #30, #34

  • 17 Вили

    19 7 Отговор
    И севернокорейците имат такива влекачи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Андрей Николов

    46 10 Отговор
    Имат хората, произвеждат, грижат се за раждаемостта и заетостта. Не като нас една шепа останахме и все предатели и родоотсъпници.
  • 20 Стефан

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    http://warforukraine.com/weapons/military-trucks/ukraine_trucks/46-maz537.html

    Първоначалният вариант - МАЗ-537 и МАЗ-537А с триосен прицеп за първите стратегически балистични ракети. Става за влекач и на друга техника, но само за специални условия, иначе излиза скъпо. Двигател: дизелов с водно охлаждане; 38880куб. см; 525к.с. при 2100об/мин; 12цил.; 8х8
  • 21 Стефан

    5 0 Отговор
    До коментар 14
    Превозвал е ракети ss-13, от 10000км - 12000км.
    RT-2 - SS-13 SAVAGE
    https://fas.org/nuke/guide/russia/icbm/rt-2.htm
  • 22 Варна

    39 10 Отговор
    Хубав - Лош.... - Руснаците строят и произвеждат! - А ние?
    - Какво произвеждаме ние? - Този въпрос е за всички онези, които демонстрират снизхождение!
  • 23 гост

    9 2 Отговор
    пак разбирачи , от писарчетата някои да е карал или имал !!!??? само чели и веднага разбирачи станали :D смешна работа

    Коментиран от #25

  • 24 Koceto

    41 6 Отговор

    До коментар #5 от "Наблюдател":

    Ами , да ! Те - българските танкове и техните влекачи са най-добеи ! По-добри от целият източен блок! А и толкова работна ръка осигуряват, развива се металургията, изследователските центрове. А ... Май сбърках някъде... Какво ? Нямабългарски танкове ? Значи и влекачи ли няма ? Защо така ? А ? Верно ли нямаме промишленост ? Не може да нямаме ,иначе нв сме никаква държава. Пропаднала държава... Значи наистина нямаме танкове, влекачи,промишленост , изследователски центрове които да задържат качествените инженери и уучени ?!? Ами тогава можже би , само разсъждавам, нямаме никакво право да съдим. Когото и да било.Особенно силните. Особенно държава от която е дошло ссичко коеето ссе ползваа за пример. В другите постоове - "аз на това служих..", " ..еди къде си имаше няколлко такива..". Никой не посочи едно нещо СЕГАда има , да е българско. Или друго... Май ще излезе ,че само лаем а за нищо не ставаме !
  • 25 Стефан

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Возил съм се на ракетоносец - БАЗ-135 Л4 с ракети ФРОГ - ДО 400КМ.
    С два двигателя на Урал и 2 ск. кутии
  • 26 Безпристрастен

    18 1 Отговор
    Всичко е заради факта че заводите МАЗ останаха в Беларус и въпреки че са съюзническа на Русия държава не им ги дават безплатно.За това има правителствена заповед да се разработи руски влекач и не само,а както някой отбеляза да се създаде универсална платформа както за влекачи така и за ракетоносец за топол М.Относно армата дали върви или не разбирам ме всеки има различни симпатий,но ако тези с коментарите за армата да погледнат че всяка бронирана дивизия се придвижва с влекачи навсякъде по света на дълги дистанций.Американския аналог на този Камаз се нарича Ошкош което според вас означава че и Abrams също не струва
  • 27 ВАГ

    13 11 Отговор
    Много хвалби ,много лиги ...Русия -хубава ама предпочитаме да сме в Германия и Англия .

    Дето се вика : мноо убава булка ,ама де не ни е в къщата.

    Коментиран от #31

  • 28 Върбан

    25 8 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    ами като имат най много ресурси и искат да си ги защитят от алчните кравари и лакеите им да ще правят оръжие и ако трябва за сега и ще гладуват .Трябва да си много тъп/а ако си мислиш че крайната им цел не е тази .1 % от населението на планетата притежава 90 % от ресурсите на планетата във всичките им разновидности От този 1% ,50% са кравари .Но това не им стига .Те искат и онези ресурси които все още не са извадени от недрата на земята .Това което не притежават е в Русия и няколко сателита около нея.За това руснаците строят оръжие .Те нямат избор,и го знаят .Не оправдавам много от нещата на ушанките ,но голямото зло идва от ФАЩ.А и малко инфо .Военната политика на Русия е ориентирана в дефанзивен план към контра офанзива.Сиреч памперсите ще пробват да преспят мечката но тя само ще се прави на заспала.
  • 29 Борис

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "аве фюрер":

    То може и централните американски държави да имат ама наще къде са?
  • 30 Ekspert

    19 9 Отговор

    До коментар #16 от "Симеон":

    Симеон ви каза точно и ясно .Сила и мощ това ще бъде Русия во веки веков!А тези дето пишите глупости против Русия ще дойде ден на Русия ще опрете това го разберете .Няма ли я Русия няма да я има и България .Кой ще ни защити от башибозука ,а кой Америка ли .Това племе до нас да знаете има амбиции за османски земи да си връща .Това го знам контактувам със хора които постоянно им е във главите чакат подходящия момент.разберете го хора .Не Джон ще ни спаси а Иван ,а какво ли е имала предвид Ванга !

    Коментиран от #35

  • 31 Koceto

    15 4 Отговор

    До коментар #27 от "ВАГ":

    Яяя, ама ти верно ли го мислиш ?! Не очаквах, че образован и интелигентен човек би го казал. Явно не си в тази група. Но друго исках да кажа :кой е това дето гледа на Запад ? Вече Запада гледа и завижда на руският натод. За ценностите , начина на жувот (сплотеност,взаимопомощ,приятелство). Излиза ,че пак изоставаме и избрахме грешната посока. Да не говорим , че сме в Запада вечв 20 години и вече можем да се сравняваме с времето на руското влияние. Е - за 20 години,руснаците построиха заводи и имаше работа за цялата страна. От нулата. Нека сега погледнем какво стана през изминалите 20... А? Какво ? Как така са унищожени готови и работещи заводи ?! Да не сме във война, че се унищожават ?! Както и да е...нали се строят новина тяхно място. А? Как така не се строи ?!? Нали сме в Запада.... :). :). :) какво излезе то...че само сд унищожава ?!?

    Коментиран от #33

  • 32 Точно тъй

    9 5 Отговор
    Много точно и ясно го каза .Само се руши нищо не се прави .Русия си възвърна заводи всичко построиха наново,но там те са си шефове .Няма бруксел да се налага не правете южен поток ,затваряйте си централите,продайте си авиолиниите,продайте си енергото ,продайте си БТК и т н .Това е положението !Положението във България вече 28 години е плачевно !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 До Симеончо

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Симеон":

    Боже Боже колко мъка има на тоя свят.Абре Симоне ти направо си изперкал ве майна66
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ekspert

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "До Експерт":

    Интереса клати феса.но те нещата много бързо се променят!Както се целуват така ще се и скарат.със турчин алъш вериш можеш да правиш ако може фавървиш по гайдата та и те така .Мюслюм мрази християнин та и тяхното е всичко повърхностно.ще дойде ден пак Русия ще трябва да ни избавя от мисира
  • 37 Марони

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Язовец,няма по- изтрещяло парче от теб тука.До там ли стигат мечтите ти?Да видиш голо до кръста,това псевдовеличие,Путя?Да,могъщ е,но никога няма.да е велик,защото е тиранин!
  • 38 Марони

    3 2 Отговор
    Тъпаците винаги се възхищават на силата,защото.са пленници на безкрайната си посредственост!
  • 39 Kcaniba

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Кат нямате хохолите и козяшките чебурашки какво да ядете, яжтефуя!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Голем смях

    4 3 Отговор
    Сега всички руски танкове ще ги качат на този грузовик.Грузовикът ще се движи,а танкът ще стреля.Две в едно.И ще икономисат горивото за танковете.Слава Росии.Слава Путина.