Last news in Fakti

30 Януари, 2018 12:24 4 416 1

Евтин климатик за мотоциклетна каска

  • bluarmor-
  • blusnap-
  • климатик-
  • мотоциклетна каска-
  • мотоциклетен шлем

Индийската компания BluArmor обяви, че пуска в продажба охладителна система за мотоциклетни шлемове. BluSnap се захранва от батерии и вкарва студен въздух в каската.

Устройството изглежда доста обемисто и очевидно влошава аеродинамиката, но предимствата му в градски условия са повече от недостатъците. Освен това струва само $25.

BluSnap се състои от воден резервоар, малък радиатор, електрическо вентилаторче и въздушен филтър. Системата използва принципа на изпаряване на водата, за да духа студен въздух в лицето на моториста.

Според производителя BluSnap може да намали температурата в шлема с между 6 и 15 градуса в зависимост от влажността на околния въздух, което си е сериозен плюс в горещите летни дни. При тестове в индийския гр. Ченай, известен с влажния си климат, в каска с бюджетния климатик са измерени 25.2 градуса при 41 на сянка.

От BluArmor не казват колко тежи устройството, но ако се съди по прикрепването с ластик, явно е доста леко. Въздушният филтър има антибактериални свойства, а батерията издържа до 10 часа в зависимост от условията. Допълването на резервоара се препоръчва преди всяко пътуване или на всеки 2 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКО

    1 2 Отговор
    За какво са и климатици,то и без това нема какво да охлаждат!