3 894 1

Евтин климатик за мотоциклетна каска

Георги Касабов

Индийската компания BluArmor обяви, че пуска в продажба охладителна система за мотоциклетни шлемове. BluSnap се захранва от батерии и вкарва студен въздух в каската.

Устройството изглежда доста обемисто и очевидно влошава аеродинамиката, но предимствата му в градски условия са повече от недостатъците. Освен това струва само $25.

BluSnap се състои от воден резервоар, малък радиатор, електрическо вентилаторче и въздушен филтър. Системата използва принципа на изпаряване на водата, за да духа студен въздух в лицето на моториста.

Според производителя BluSnap може да намали температурата в шлема с между 6 и 15 градуса в зависимост от влажността на околния въздух, което си е сериозен плюс в горещите летни дни. При тестове в индийския гр. Ченай, известен с влажния си климат, в каска с бюджетния климатик са измерени 25.2 градуса при 41 на сянка.

От BluArmor не казват колко тежи устройството, но ако се съди по прикрепването с ластик, явно е доста леко. Въздушният филтър има антибактериални свойства, а батерията издържа до 10 часа в зависимост от условията. Допълването на резервоара се препоръчва преди всяко пътуване или на всеки 2 часа.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БОКО
    Отговор
    1 18:09  31.01.18
    За какво са и климатици,то и без това нема какво да охлаждат!

Напиши коментар:


Публикувай