7 Февруари, 2018 16:13 9 052 14

Новият Sprinter идва в над 1700 конфигурации

  • mercedes-benz-
  • sprinter-
  • daimler

В германския град Дуйсбург се състоя световната премиера на третото поколение Mercedes-Benz Sprinter. Новият модел ще се предлага както с предно, така и със задно предаване. Клиентите ще могат да избират измежду 1 700 варианта в зависимост от типа, дължината и височината на каросерията, шасито, двигателите, броя на местата и височината на товарната платформа.

Sprinter III ще се оборудва с мултимедийна система MBUX като в новата A-Klasse и Mercedes PRO connect, благодарение на която ще бъде винаги онлайн, а водачите от даден автопарк ще могат да остават във връзка с мениджърите. Така ръководството ще контролира в реално време не само местоположението на всеки автомобил, а дори и количеството гориво в резервоара.

Новият Sprinter ще се предлага с шест типа каросерия - от панелен фургон до 20-местен автобус. Ще бъдат достъпни и пет междуосия с дължина от 3 250 до 4 325 мм. Товароносимостта варира от 2.5 до 5.5 тона в зависимост от модификацията.

Най-вместителната версия с висок таван поема 17 кубически метра или седем европалета. Подът на товарния отсек може да бъде както изцяло метален, така и с покритие от дърво или пластмаса.

Освен с предно или двойно предаване, както бе досега, новият Sprinter ще бъде достъпен и в модификация с предно задвижване. Тя може да превозва 50 кг повече, отколкото версиите със задно. Освен това товарният праг е разположен с 80 мм по-ниско, което ще облекчи товаро-разтоварните дейности.

"Спринтерите" с предно предаване ще се могат да се поръчат с деветстепенна автоматична трансмисия. За останалите ще се предлага само автоматик със седем предавки.

Опция за версиите с един задвижващ мост са листовите ресори вместо пружини. Те са изработени от подсилена с въглеродни нишки пластмаса и според Mercedes-Benz повишават не само комфорта, а и товароносимостта с 12 кг. Срещу допълнително заплащане ще се предлага и пневматично окачване отзад.

На европейския пазар Sprinter със задно предаване ще се оборудва с 2.1-литров четирицилиндров дизел с мощност 114, 143 и 163 к.с. Същият мотор ще се монтира и на версиите с предно задвижване, но най-мощният вариант ще развива 177 коня и ще бъде предназначен изключително за кемпери. В гамата остава и 3.0-литровият шестцилиндров дизел със 190 к.с. и 440 Нм.

Догодита гамата ще бъде попълнена с електрическия eSprinter. Техническата информация за него все още е оскъдна. Известно е само, че ще бъде предназначен само за работа в рамките на големите градове.

Mercedes-Benz ще започне да приема поръчки за новия Sprinter през юни. Автомобилите ще се сглобяват в заводите на компанията в Лудвигсфелде и Дюселдорф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    18 44 Отговор
    Достоен конкурент на Multipla за приза "най-грозен автомобил".
    Интериора няма да го коментирам...

    Коментиран от #3

  • 2 656

    28 9 Отговор
    Искам го като кемпер, страхотен е. А №1 е глуповат и се излага като кифладжия
  • 3 $$$

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    А България какво произвежда че оплюваш другите?

    Коментиран от #7

  • 4 Брат ми

    11 3 Отговор
    Много хубави бусове,ама цената им е много висока за съжаление.
  • 5 ехеее

    2 6 Отговор
    Не е лоша G класата
  • 6 Фъкгкнффбнк

    11 1 Отговор
    Статията по скоро си е жива реклама......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Естет

    6 3 Отговор
    Едни и същи въздуховоди и в този Спринтер, и в новата А класа, и в новата Ге класа...
    Това е подигравка с клиентите...на Ге класата!

    Коментиран от #9

  • 9 Jack Bauer

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Естет":

    И на Lamborgini Galardo "въздуховодите" са като на Fiat 125p но никой не го счита за подигравка.
  • 10 Гошо

    3 1 Отговор
    А двигателите са Рено

    Коментиран от #11

  • 11 грешка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гошо":

    Изброените двигатели в статията са си на Мерцедес и нямат нищо общо с Рено.
  • 12 Гошо

    3 0 Отговор
    Първо да кажа не съм за или против марката. Но мерцедесите ги развалиха в сравнение със старите мерцедеси още повече и бусовете . Спринтера е красив които казва че е грозен го казва щото няма 2лв да си купи каквото и да е . Този спринтер си е за германия хората там изкарват пари и не се присняват от скъпата поддръжка освен това първите години тои проблеми не създава . Проблемите почват като доиде в българия на 1милион километра и на 10година. Ако имах работа за бус и да изкарвам добри пари бих си го купил
  • 13 ояао

    0 0 Отговор
    еее много грозен бе , все едно японец го е правил , язък
  • 14 гост

    2 1 Отговор
    Мой познат караше спринтер на 3г. и три пъти сменят предно стъкло, което се спуква поради огъване на кабината. Разкарват хляб и не го товарят с повече от допустимото тегло. Също така веднъж пука глава. Че е хубав, върви и икономичен е така, но не е дотам надежден и евтин, дори като нов (предполага се, че няма да се поврежда новото).