3 819 3

Китайски полицейски очила разпознават престъпници

Георги Касабов

Железопътната полиция в китайския град Джънджоу използва умни очила, за да сканира лицата на пътниците и да разпознава издирвани от закона. Уредите, които приличат на Google Glass, вече са помогнали за залавянето на седем престъпници и 26 нарушители с фалшиви документи, съобщава официалният вестник на Комунистическата партия "Женмин жибао".

Умните очила са свързани с база данни, с която сравняват лицата на минувачите с каталог от портрети на заподозрени в различни престъпления. Според У Фей, изпълнителен директор на LLVision Technology, която е разработила уредите, идентификацията отнема 100 милисекунди.

В Китай за пътуване с влак са необходими лични документи. Целта е да бъде попречено на хора с големи дългове да се возят по високоскоростните линии и да се ограничи движението на малцинства с конфискувани документи.

Китайските власти изграждат система за разпознаване, която ще може да идентифицира всеки един от 1.3-те млрд. жители на страната за по-малко от три секунди. Програмата е критикувана от защитниците на човешките права, според които това е недопустимо използване на технологията за намеса в личния живот на хората.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • точно тъй
  Отговор
  1 14:36  08.02.18
  Тея очила ако ги пуснат в бг, за 5 мин ще дадът на късо! Ако ги вкараш в парламента още при включването щенизгарят!
 • Иванчо l-ви
  Отговор
  2 09:38  09.02.18
  Ние тук и без очила си ги виждаме и си гизнаем...
 • БХК
  Отговор
  3 07:22  12.02.18
  БХК да се самосезира веднага,това е дискриминация,къде се намират тези китайци,ааааа... Сорос да направи филиал на БХК в Китай!

Напиши коментар:


Публикувай