2 454 3

Renault ще строи зарядни станции в Южна Европа

Георги Касабов

Groupe Renault обяви, че се присъединява към консорциума E-VIA FLEX-E, който развива мрежа от високоскоростни зарядни станции за електромобили по магистралите в южната част на Европа. До края на 2018 г. трябва да заработят 8 такива устройства в Италия, четири - в Испания и две - във Франция.

Програмата на E-VIA FLEX-E предвижда строежа на станции с мощност от 150 до 350 кВт, които ще позволяват прекосяването на цяла Европа в електромобил. Проектът се координира от енергийната компания Enel и освен Renault в него са заявили участие EDF, Enedis, Verbund, Ibil и Nissan.

Инвестициите в изграждането на мрежата от зарядни станции възлиза на €6.9 млн. Половината от средствата ще предостави Еврокомисията в рамките на плана за развитие на транспортната инфраструктура Connecting Europe Facility (CEF).Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хмм
  Отговор
  1 16:24  11.02.18
  Голям прогрес! Браво! Вече Тесла ще фалира, защото има конкуренция! Tesla има над 10 000 зарядни, а Рено щели да правят 8 за цяла година! Дано догодина да има 100 процента увеличение, за да направят още 16. Наистина трябва да си много заблуден зелено фен, за да си купиш кола за която има осем зарядни в цяла европа.

  Коментиран от #2

 • Патриот
  Отговор
  2 19:55  11.02.18

  До коментар #1 от "Хмм":

  И с една зарядка не може да идкара извън града от табела до табела. Явно някой ги натиска и това просто за отбиване на номера. Не е по собствено желание. Едва ли мениджърите им не мислят същото - пари хвърлени на вятъра, но някой нещо някъде натиска за да става.
 • Зорлем
  Отговор
  3 20:06  11.02.18
  Ключовата информация явно се крии в последния абзац. Изобщо - чиновниковещина от всякъде.

Напиши коментар:


Публикувай