Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 11:11 2 445 5

Toyota частично копира "Нюрбургринг"

  • toyota-
  • развоен център-
  • нюрбургринг
Toyota частично копира "Нюрбургринг" - 1

Японската компания е с намерение да построи нов научно изследователски център, който ще се занимава с разработка и тестове на екологично чисти коли. За целта японците ще инвестират 300 млрд. йени - сума, равняваща се приблизително на $2.8 млрд.

Интересна част от плана е, че при разработването на новите автомобили ще се взимат предвид особеностите в законодателството на страните, в които ще се продават. Новият развоен център ще бъде построен в Япония, префектура Айти, като на територията му ще бъдат построени и 11 различни тестови писти.

Общата площ на центъра ще е 650 хектара. На трасетата за тестове ще се моделират условията, с които водачите се сблъскват в различните държави, но най-интересното е, че една от пистите ще копира частично емблематичната Северна дъга на Нюрбургринг.

Там Toyota ще проверява стабилността на автомобилите, спирачните системи и други възли и агрегати в условията на екстремно бърза езда. Очакванията са, че центърът ще започне да функционира още през следващата година, а изцяло готов ще е през 2023-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    16 4 Отговор
    Това е сериозна фирма със сериозни намерения, а не някоя, която едвам си ги произвежда и ги изстрелва в космоса !

    Коментиран от #3

  • 2 ГГХ

    4 0 Отговор
    Важното е че ше има "Публикувано във факти.бг: екстремно бърза езда."
  • 3 Едвам

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Фирмата която коментираш, произвежда половината от електромобилите в цял свят. Евентуално тази година може да бъде задмината от ... Китайците.

    Не е нужно Тойота да я застига по изтрелване на спътници, достатъчно е поне една десета от зарядните станции на Тесла да направи. В зарядни станции ВЕЧЕ са инвестирани повече пари, отколкото Toyota СМЯТА да инвестира за изследователския си център през следващите няколко години, така че засега Toyota е голяма само на приказки, когато става въпрос за електромобили.

    Коментиран от #4

  • 4 Аспарухово

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Едвам":

    Не си прав - първата масово произвеждана кола беше Приуса на Тойота. Тук не говорим за 30-40 бройки. Корабите ни бяха пълни с Приус за щатите когато излезе.
    Който е подценявал японците винаги е бъркал. Може да не са по изхвърлянията но когато започнат нещо го изпипват в детайли (ако преценят че си струва парите). Тойота е символ на здравина. И сега си изкупуват "старите" батерии от Приуса - защото още работят. Мъск не ми хареса когато поиска пари за софтуерен ъпгрейд на батерийния блок за да увеличи капацитета. Иначе безспорно е американския "Марешки" и добре ги поразбута. Ейййй, добре че сме ние от Варна че да имате еФтин дизелак за печките дето ги наричате коли.

    Коментиран от #5

  • 5 Нокиа

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аспарухово":

    Като те слушам, със същите думи можеш да говориш и за Нокиа. Забележи обаче, че говориш в минало време. Toyota може да са били великия в производството на електромобили, може би и в бъдеще да са, но днес не са и сравнението на първият коментиращ с тесла е нелепо.