3 804 3

Калифорния разреши автомобилните тестове без шофьор

Георги Касабов

Калифорнийските власти позволиха на производителите на автономни автомобили да ги тестват по пътищата на щата без присъствието на човек зад волана. Новите правила, разработени от Транспортния департамент, допускат също изпитания на возила без волан, педали и странични огледала, съобщава The Verge.

"Това е важна стъпка в развитието на технологиите за безпилотно управление", коментира директорът на Департамента Жан Шиомото. "Безопасността е наш основен приоритет и искаме да работим с производители, които вече са готови да изпробват напълно автономни превозни средства".

Новите нормативни актове влизат в сила на 2 април. Компаниите ще могат да подават заявления за три типа разрешения - за тестване на безпилотни автомобили с подсигуряващ водач, без шофьор и въвеждане в експлоатация. В момента по пътищата на Калифорния протичат изпитания на над 300 автономни автомобила на повече от 50 компании.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кълвач
  Отговор
  1 17:21  27.02.18
  Поредната изгъзица! То не бяха плаващи, хвърчащи, на батерийки и т.н. глупости.

  Коментиран от #3

 • abv
  Отговор
  2 18:44  27.02.18
  Донесете ги тези коли без шофьори на някой междуселски път в България кадето е дупка до дупка няма маркировка нито пътни знаци. Лесно е по магистрали и в градове кадето всичко е начертано.
 • Никой
  Отговор
  3 19:04  27.02.18

  До коментар #1 от "Кълвач":

  Тези коли са пълна изгъзица. Друго си беше с каручката на село.

Напиши коментар:


Публикувай