23 Януари, 2012 15:49 53 757 9

Кои са най-добрите чистачки за кола

  • чистачки-
  • adac-
  • bosch-
  • swf-
  • valeo-
  • champion
Кои са най-добрите чистачки за кола - 1

 

Отговор на този въпрос дава независимата организация ADAC след тестове на автомобилни чистачки. Немските експерти отчитат не само работата на продукта като нов, а и след продължителна експлоатация от приблизително 150 000 цикъла в студ и жега.
 
Работата на чистачките се оценява и по това как почистват стъклото на място и в движение със 100 км/ч (този експеримент се прави в аеродинамичен тунел). Всъщност всички опити се извършват в симулирани условия, като в специално хале се променя температурата на въздуха.
 
Кварцови лампи симулират различна степен на пряка слънчева светлина, а различните видове валежи и завихряния се получават от множество дюзи, разположени над и отстрани на автомобила. Последният е VW Golf IV, а изпробваните чистачки са от двата най-популярни вида - меки и с външна метална структура.
 
Получените резултати са следствие от съвместните усилия на ADAC и OAMTC, като на първо място е класиран моделът Bosch Aerotwin. Второто място е за SWF Visiofleks, като и двата продукта представляват чистачки от типа меки.
 
Чак на трета позиция се класира продукт от по-стария вид - този с метално външно оребрение. Чистачката отново е дело на Bosch и носи моделно обозначение Twin Spoiler. Следват още два продукта, които са обозначени като "много добри". Това са Valeo Silencio и Champion Aerovantage.
 
Назад всички тествани марки и модели получават оценка "задоволително" или "незадоволително". Интересен е фактът, че само победителят в този тест - чистачката Bosch Aerotwin - е белязана като "отлична". Така че ако имате довирие на немците от ADAC, вече знаете кои са най-добрите авто чистачки.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Иванов

    7 1 Отговор
    dali e taka v deistvitelnos
  • 2 асдасдсад

    4 2 Отговор
    В общи линии са прави, НО Боша издържа сезон, най-много два и после е за смяна. Шампионките са г/д на същата цена, ако не и по евтини, и издържат много повече. Рекорда ми е 7 години и накрая от мързел ги скъсах опитвайки се с тях да изтържа лед от предното стъкло. Та или шампионки или чистачки за по 4-5 лева, които се сменят на 6 месеца :)
  • 3 venio

    8 3 Отговор
    Аз лично ползвам такива чистачки aero twin по принуда - освен че струват 80 лв,друго "отлично" не виждам в тех
    гола вода .....

    Коментиран от #5

  • 4 Vanko

    3 2 Отговор
    Venio, това е защото си караш колата . Ако си я държиш в гаража, защото предполагам нямаш аеродинамичен тунел , ще бъдеш много доволен от чистачките!!! Всички лабораторни изследвания нямат нищо общо с действителноста.
  • 5 люлю

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "venio":

    @3 И аз така по принуда.. Чистят, скъпи са, но чак пък толкоз добри ...и то за тези пари, Шампионките на старата кола бяха по добри според мен.
  • 6 VW&Mercedes

    0 4 Отговор
    Spored men za hubavo izmivane na prozoreca
    1.Chistachkite da ne sa na poveche ot 2 zimi
    2.Pruskalkite da sa na samite rebra a ne na kapaka
    3.Bosch ili Valeo + hubava technost i prez lqtoto sushto
    I edin suvet ot men.Imam preparat protiv sustarqvane na gumite koito si gimaja kato skladiram kumite zima/lqto kazva se gumiflege, nemski e i e sprei.S nego na gubichka pruskate i majete perata na chistachkite vecher i na sutrinta sa po-dobri ot novi.Deistva pone 7dni posle pak :-)))
  • 7 Абу Арз

    2 0 Отговор
    Една корекция: ADAC и OAMTC са съответно немския и австрийския автомобилни клубове. Нищо лошо не искам да кажа на автора, просто уточнение. А тези "меките" или "графитни", както ги наричат на различни места, не стават за всякакви стъкла. Виждал съм автомобили, на които стърчат в края и не залепват към прозореца и на такива на които са се втвърдили в края на прозореца и са се извили и не чистят в средата. Старите поне се притискат равномерно по цялото перо.
  • 8 The Bear

    12 1 Отговор
    Повечето сте прави... Аз си купих за Пежо 406, Ситроен Евазион и Джиип Чероки от меките чистачки, за първите две коли комплект по 3 чистачки (2 предни и 1 задна) BOSCH - не струват - не изкарват повече от чистачките за по 5-6 лева от METRO и не чистят по-добре. После си купих от старите евтинджос по 2-3 лева от МЕТРО - много по-добър резултат - няма непочистени зони, няма проблеми, а и не предизвикват сърдечен удар при смяна - струват стотинки... Така че е по-добре според мен всяко година да се кара с нови чистачки от стария тип от МЕТРО за по 2-3 лева, отколкото да дадеш половин пенсия на майка си за прехвалени чистачки от известна марка със същият ефект...
  • 9 пепо

    7 3 Отговор
    Карам седма година с оригинални чистачки без да ги свалям !