9 Март, 2018 16:28 8 771 30

Android или iOS?

  • android-
  • ios

Едно интересно проучване, направено от Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) показва, че потребителите на двете най-големи мобилни операционни системи Android и iOS не са еднакво лоялни към тях.

Изследването обхваща периода на изминалата 2017-а година и според него лоялните клиенти на Android достигат рекорден брой. Трябва да уточним обаче, че изследването е направено в САЩ и е на база клиенти, които сменят мобилния си телефон.

Тогава се отчита дали те остават на платформата, на която са били или преминават на друга. Резултатите сочат, че 91 % са останали с Android, а 86 % са продължили с iOS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бен

    5 12 Отговор
    Въпросът се трансформира на: хетеро или хомо?

    Коментиран от #3

  • 3 нене

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бен":

    Отговорът е джендър! :)
  • 4 Христо

    26 7 Отговор
    Откакто пуснаха иос 11 работите станаха зле. Чаках фиксове чак до 11.2.5 но телефона се държеше все така смотано. Та реших да се разделя с айфон 7+ 128гб (пръчка която струваше два бона) и си купих китайчето xiaomi note 4x... Ми не съжалявам!

    Коментиран от #6

  • 5 Xiaomi фен

    7 0 Отговор
    Ми а чИстИтУ :)
  • 6 Erik

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Христо":

    Аз от две години ползвам Хуауей (mate s), после като излезе 10 про си го взех. Никога нямаше забавяне (slow down, както му викат)
    Айфоните до преди няколко месеца след, като апъл потвърди, че ги забавя умишлено си бяха бавни и никой не знаеш защо 😀
  • 7 80 процентен

    26 7 Отговор
    Аз вкарвам още един глас за Дроида!
    От човешка суета да се правя на богаташче и да ми се лепят к¥чките си купувах Айфони, за да ги слагам на масата до ключовете на БМВ-то...
    За 2 години си купих Хойвей и Самсунгче 8+ еми... майната им на к¥чките - тея телефони не ги оставях на масата - джиткам си кат невидял насекъде ))) Май ще сменям и БМВ-то, че ме мислят за чалгарче...
  • 8 МАК

    7 18 Отговор
    Как се ваще айфони се бавели ?? Аз съм 5S 4 та година със последния Ios 11.2.6 гарантирам че грам проблем не ми правил или да забива или бави!! Тия бозоид боклуци може да си ги биете у главите!! Айфона не е за селски тарикатчета и простолюдието!! Съжалявам!!

    Коментиран от #10, #27

  • 9 Гост

    19 2 Отговор
    Само български, без самочувствие пущиняк, българска селска пръчка, плиткоумен батка и др. подобни бели аборигени, (в България обаче не са никак малко) може да се оборудва с "устройство" за 2-3 к лева! Значи повечето ползватели първо и особено важно, не могат да натоварят, и на 30 % капацитета му! Обаче при на гол тумбак - чифте пищови съчетани с миризливи чорапи... А рИват, че им ниски доходите?! Около мен само пишлигари и безмозъчни лигли, нямащи 50 стинки за кафе от вендинг в джоба, ама с айфонЯ в другия!!!
  • 10 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "МАК":

    Нали си знаеш , че в момента ръсиш същата простотия като за "Мерцедес и останалите автомобили" ?? Само че вече най-големия акционер там е китаец , а половината модели са напудрено външно Рено , както и Епъл е куп китайски части с уж "специален" софтуер , който така и не успя да бие Уиндоус , а сега няма да бие и Андроид !

    Коментиран от #11

  • 11 МАК

    6 13 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    И си прав и не си прав!!многократно съм се убеждавал в надеждността на айфоните спрямо бозоид телефоните!! Ами не са по добри от Епъл съжалявам!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 гост

    17 4 Отговор

    До коментар #11 от "МАК":

    Значи не бъркай собственото си мнение с общата тенденция ! Епъл губи почва всяка следваща година и макар , че засега удържа частта от пазарния дял , по-никакъв начин не успява да я увеличи , а конкурента има почти ДЕСЕТ ПЪТИ по-големи продажби , което му дава огромно предимство при разработчиците и рекламодателите , което значи само едно , ако не се появи нов Джобс , iOS ще последва съдбата на Betamax !!!
  • 13 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "МАК":

    В момента вече реалния конкурент на Андроид е именно Уиндоус , а не Епъл , той е просто на доизживяване , докато такива "верни фенове" като теб шават , по-младото поколение все по-трудно се впечатлява от "имидж" ! И Уиндоус го знае много добре и знае , че "настолните" компютри също са на изчезване , не случайно последния 10 е напълно мобилен !!!!
  • 14 Харалампи

    4 13 Отговор
    Епъл на доизживяване - хахаха. Абе вие пиете ли си хапчетата? Ганя взел да ги мисли Епъл. Така го чувствате или имате конкретни данни? Андроид тоягите са на същите пари като айфоня. Само бг селтаците си мислят, че айфоня е гъзария. В нормална държава се работи 2-3 дни за тези пари.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Харалампи":

    Именно , умнико , андроид телефоните на същите цени имат 90% пазарен дял и го УВЕЛИЧАВАТ !!!! Много скоро Епъл ще има по-малък пазарен дял не от Самсунг , а от КИТАЙСКИ производител , какво следва според теб , разцвет ??!!
    https://www.expert.bg/Ekspert:-Huawei-mozhe-da-nadmine-Apple-po-pazaren-dql--638843.html
  • 16 МАК

    5 13 Отговор

    До коментар #14 от "Харалампи":

    Ти май трябва да си пиеш хапчета! Айфона си е Айфон какъвто ще да е пазарния дял ще са винаги по качествени от бозоид боклуците!!

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "МАК":

    Аууу , какво "успокоение" , значи докато ги гледаш в музея ще мърмориш , "еееех , какви телефони имаше едно време " !!!!!!!
  • 18 Mercedes-Benz

    12 2 Отговор
    Помня едно време като съществуваше още истинската Нокиа, а Епъл тепърва навлизаха, селяците и мутро-випаджиите се дуеха с 8800 било то златни или нормалния модел. Говореше се как това било телефона всичко друго е боклук, не за друго, а защото струваха от порядъка на 1500лв. ако не ме лъже паметта и комплекса ги стягаше здраво, все пак за дребната душичка независимо с колко пари разполага е важно да се покаже - ДА НЪ ВИДЯТ ДРУГИТИ и да завиждат, та така е и сега с айфончето, нали е скъпо, следователно то е "най-доброто".

    п.с. Не съм фен на марки, ползвам това което отговаря на нуждите ми, засега епъл и самсунг все още не могат да отговорят на тях!

    Коментиран от #19

  • 19 МАК

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Mercedes-Benz":

    Прав си за някой работи ! Но аз не съм си купил Айфон за да избивам комплекси а защото са надеждни и качествени в сравнение с които и да е бозоид боклук!!4 години без грам проблем ! Е скоро идва момент да сменя батерията но за друго няма грешка!!
  • 20 Ай сиктир

    12 3 Отговор
    Пробвах Iphone и останах изключително разочарован. Единственото приложение което исках да инсталирам беше Heroes of Might and Magic 2, и за IOS е платено. Платих без да ползвам, защото само прибират парите без да има поддръжка. За Андроид е напълно безплатно.

    Телефеона ми е неприятен за работа. Крайчетата на тъч-а не работят винаги. Да сменя езиците трябва да мина задължително през скапаните маймуни с полуработещ тъч, което е вбесяващо. Не мога да го ползвам като HOtSpot, просто не работи. С на съседа Sony XA1 няма проблеми. Един час YOUTUBE и батерията е на НУЛА. Да изкара два дена без зареждане- АБДУРД, докато същото Сони изкарва доста повече при по-голямо натоварване. Нагоряха ми два кабела вече за зареждане, оригинални разбира се. Изключително дразнещ и дълъг код за отключване, без алтернативи. Примирих се с много неща и реших да го ползвам просто като слушалка с вайбър и тн- пак не става. Лош указател, няма бутон за връщане(минаваме през скапания тъч на половин кв см пеетънце). Камерата не е нищо особено. Указателя за файлове всъщност е някакъв облак (?!?!?) Не мога да си сваля свободно файл с нормално не-МАК устройство.

    Телефона е Iphone SE 32gb на 7 месеца и ТАЗИ ГРЕШКА НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ НИКОГА ПОВЕЧЕ!
    Чакам да пуснат по местните магазини SOny XA2 и този боклук го запознавам с хидравличната преса.

    Коментиран от #22

  • 21 qwerty

    8 2 Отговор
    Купих си айфон 7+ 128гб от щатите миналото лято. В началото беше един път - два дни батерия, а можеше и още малко. Ъпдейтнах до IOS 11 и му се такова ..... сега в момента съм с 11.2.6. и се псувам всеки ден (към 17:00часа), че тоя телефон не издържа и до 12 часа.
    Направих ресет и го оставих 12 часа без да го докосвам и без абсолютно никакви инсталирани програми - беше паднал с 35% на 65. Колкото и да го харесвам ме е яд. Преди това 5s му смених батерията с някаква от ибей и след 10 зареждания блокира - в момента освен за играчка за нищо друго не става.
    Андроида са на друга крайност - с тия гугъл системи ти обират половината памет през цялото време.
  • 22 МАК

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ай сиктир":

    Това показва че нивото ти на интелекта не е за тоя телефон.а батерията там няма телефон които да издържа ако го ползваш активно няма такъв просто при този як хардуер

    Коментиран от #24

  • 23 Kiril Tsanov

    6 3 Отговор
    IOS никога няма да надминат Android 1во Android е отворена система и може да си я модификацирваш както си искаш има в нея Selinux което я прави с още повече функции а да и да кажем че iPhone може да бъде хакнат от Android.
  • 24 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "МАК":

    Дали? 3 денонощия с едно зареждане - за тези три денонощия тотал 12 часа и 4 минути OST. Телефона е Xiaomi за 340 лева / нов /.
  • 25 МАК

    2 7 Отговор
    Не ми сваляй звезди! Харесвай си бозоид боклуците и бъди щастлив!! Аз ще си бъда със истинската техника на Епъл и ще си щракам с пръсти!!

    Коментиран от #28

  • 26 некойси

    4 0 Отговор
    Винаги, когато сравняват параметрите на iOS и Android телефоните не все взима в предвид Джава Виртуалната Машина. Това е Софтуерът посредник между хардуера на телефона и приложението, или иначе казано ... за да бъде възможно изпълнението на едно и също приложение на разнообразието, като почнете от китайските ментета до лъскавите маркови андроиди.
    Допълнителното процесорно време, което е необходимо за това изисква по-бърз процесор, повече памет и респективно по-голяма батерия за разлика от продуктите на Апъл например. Апъл от своя страна имат собствени инструменти за разработка XCode базирани на C++ - програмния език, който е максимално близък до машинния език и не изисква толкова ресурси, логически и логически схемата е по-опростена.
    И двата варианта си имат предимства и недостатъци, но е хубаво тези неща да се знаят предварително.
  • 27 Язе

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "МАК":

    Това да си с 5S 2018год. и да го хвалиш е все едно някой да ми хвали Опел кадет през същата година.
  • 28 Хихих

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "МАК":

    Я кажи какво му е толкова истинско?Китайски телефон с емблема за 2хил.лв.И като беше писал за батерия ела да видиш моята.С 50% изкарвам цял ден докато тия с айфонЯ около мен вече са умряли а аз още си играя.За клипове пък в Youtube може да брадясам докато му изхарча цялата ако е на 100%.С тази батерия изкарвам близо 8-10часа на навигация.Я изкарай ти с ябълката толкова или както предполагам след час ще си без телефон.

    Коментиран от #30

  • 29 вижся

    0 0 Отговор
    зависи дали си дядка, кифла, позъор или зубър.. нормални хора не се броят
  • 30 МАК

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хихих":

    нещо явно не си ме разбрал отворко!!не го хваля,просто казвм че е страшно надежден и за тези 4 години не е влизал нито един път в сервиз.което говори за доброто качество на епъл.