Last news in Fakti

17 Март, 2018 11:11 5 985 5

Японци се противопоставят на гравитацията

  • гравитация-
  • японци-
  • устройство
Японци се противопоставят на гравитацията - 1

Без японски изобретатели на Земята животът със сигурност би бил скучен и депресиращ! Инженерите от Страната на изгряващото слънце винаги са в състояние да излязат с някое фрапиращо технологично чудо.

Последното такова се нарича Lunavity jetpack и беше показано на фестивала SXSW 2018 в Остин. Изобретението, което се състои от две части, е направено от студенти и може да издига във въздуха човек с тегло от 100 килограма.

Японци се противопоставят на гравитацията

Идеята на студентите е това изобретение да послужи на пешеходци, например, които да могат да пресичат натоварени пътни платна на места, където няма пешеходна пътека.

Според изобретателите, иновацията ще бъде полезна и за хора с увреждания. Не е известно обаче дали новото изобретение ще бъде пуснато в серия. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пияния

    18 0 Отговор
    Тъкмо това ми трябва като се напия директно ме прибира вкъщи. Ще има голям успех!
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    Добро като идея, но обема е голям минус тук. Достатъчно е да ти помогне, без да е необходимо даноси цялата ти тежест, но един екзоскелет би направил същото без огомния шум от роторите.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Виждам идея в гражданска защита и пожарна, ако се увеличи полезният товар до 200кг, ще може да се вадят хора от високите етажи на сгради.
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Това е някакъв проект а не реална машина. Който се занимава с летателни модели, знае каква е подемната сила на идин електродвигател с витло ! Колко двигателя видяхме в клипа на реалното изпитание ? МНОГО !!! Каква струя въздух ще правят не е истина ! Човек веднага ще "настине" .
  • 5 guest

    0 0 Отговор
    Не виждам смисъл, ако батериите му стигат само за да прескочиш едно кръстовище, а да трябва да го мъкнеш два часа на гърба.