19 Март, 2018 12:44 40 851 9

Изчислиха себестойността на Samsung Galaxy S9+

  • samsung-
  • galaxy s9+-
  • себестойност

Експерти от канадската компания TechInsights сметнаха колко струва на Samsung направата на един апарат от флагманския модел Galaxy S9+. В себестойността на телефона са включени цените на различните компоненти и производствените разходи.

Според сметките на канадците Galaxy S9+ струва $379 или с $10 повече от Galaxy Note8. Това прави S9+ най-скъпият телефон на Samsung, но въпреки това остава по-евтин от iPhone X.

Със себестойност $389.50 представеният миналата година флагман на Apple си остава най-скъпият телефон в производство, задминавайки новия върхов модел на Samsung с $10. В тези цени не са включени разходите за разработка, маркетинг, реклама, логистика и данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти майна

    17 58 Отговор
    Тъжно че струва толкова а все още не може да се сравни с айфон :(.

    Коментиран от #2

  • 2 656

    39 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти майна":

    Не пиши майтапи да не те замерват с ябълки (угризки)
  • 3 Koko

    6 16 Отговор
    Които си е купил Айфон, спира да се занимава с други марки.
    Така е, няма евтино и хубаво. Има обаче скъпо и пълен боклук,
    не случайно ейпъл правят компютри отдавна. Самсунг им трябват още поне 20-тина години експерименти на гърба на техните клиенти. Но тогава ейпъл ще са доста по-напред, еволюция.....

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Лексус

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Koko":

    Спри да говориш глупости. Епъл тръгнаха назад със смърта на Стив Джобс. Оттогава рязко им замряха иновациите. Имал съм айфон, 4s. Бях доволен ама все пак го смених. Операционната система е крайно негостоприемна с други системи и държи да се ползват само фирмени им продукти. Сега съм със самсунг галакси S8. Много приятен телефон. И friendly операционна система. Преди него S7. Също много добър телефон. Съгласен съм единствено с компютрите им. Ползвам макбук про и не бих го сменил за прозорец.
  • 5 Слушалка

    6 1 Отговор
    Ами да си го ползват. Аз ще се въздържа да плащам за да ме следят и да ми пускат нежелани реклами.
  • 6 Бухахахахахха

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Koko":

    Сега за телефон ли говориш или за компютър?Тук в БГ Айфон се взима за да се "покажеш".А това,че не го натоварваш и 10% само потвърждава моето мнение.
  • 7 РСИ

    4 1 Отговор
    Я си карам с утепания китаец и съм перфектен. По-добре да си купя голф отколкото АйФон за тея кинти... или S9+ ; т.е. пичове? къде се намирате, че си давате 2 заплати за телефон... много сте ларж?
  • 8 НА ИЗПЛАЩАНЕ

    8 1 Отговор
    Нямаше да коментирам тук ама чета и се смея на глупостите, които някои фенбойчета казват. На епъл доставчика им е в Китай, и хората се самоубиваха в заводите му затова има мрежи в квартирите до самите заводи. Отностно самите телефони, винаги са били проблеми, и единственото нещо което продава тези айфони освен името им е софтуера, който макар и стабилен, не предлага никаква функционалност в сравнение с новите андроиди, които могат да отварят няколко прозорци едновременно и да се гледа видео докато си пишеш неща във вайбър примерно и така нататък (списъка е наистина голям). Така, че ако искате обувки долче и габана, които стават само за лятото и предизвикват завист, айфона е за вас определено (което много говори за вас самите, но това е друг въпрос). Ако искате обувки, като Найки еър макс, които да ви вършат реална работа за конкретна цел, си вземете андроид, няма да сбъркате - един с айфон не ми е показал как да архивираш файл във рар формат и да го пратиш по месинджър докато гледаш видео в Ютуб.... така че моля ви, нека да не се залъгваме - ябълките са за деца, пенсионери и позъори... и кифли, ако им се тегли кредит.
  • 9 iphone

    5 2 Отговор
    Не е вярно.Аз бях айфон фен , да и още съм.Още от първия айфон друго не съм ползвал.Но тази година буквално се "наакаха" с цена за този айфон х.И какво ново нищо.Нито 1 нова функция или нещо за самия потребител.Вече съм с ноте 8 и съм доволен, дава повече възможности и е на по-добра цена.Вече и андроида не отстъпва на айос.