Last news in Fakti

20 Март, 2018 18:49 2 378 0

Тайван и Израел в тясно сътрудничество в областта на науката и технологиите

  • тайван-
  • израел-
  • силиконова долина-
  • наука-
  • технологии-
  • интернет на нещата-
  • изследователска дейност-
  • конкурентоспособност

Предстои откриването на департамент за наука и технологии в Икономическип и културен център на Тайван в Тел Авив като част от усилията на правителството на Република Китай да засили сътрудничеството между двете страни и да укрепи способностите на Тайван за научноизследователска и развойна дейност.

Откриването на новото звено е планувано за месец април тази година и цели да свърже тайванските компании, стартъпи и изследователски институции с партньори от Средния Изток, да насърчи обмена на научни знания и да улесни посещенията на водещи израелски експерти в Тайван.

Според министъра на науката и технологиите, Република Китай може да научи много от успеха на Израел в популяризирането на технологиите, разработени от академичните институции. Доброто сътрудничество би довело до засилване растежа, базиран на иновациите и до повишаване международната конкурентоспособност на страната в тази сфера.

Новото звено ще бъде оглавявано от бившия директор на същата единица в Икономическата и културна служба на Тайван в Сан Франциско, заемал поста в периода 2012 – 2016 г. Последният е и заместник-председател на Агенцията за развитие на Азиатската Силиконова долина, която има за своя цел да превърне Тайван в център за научноизследователска и развойна дейност в областта на „Интернет на нещата“, както и глобален център за предприемачество.

Сътрудничеството между дете страни вече е дало резултат – три големи израелски компании взеха участие в стартиралия миналата година проект „Learn, Explore, Aspire, Pioneer“, който дава възможност на притежателите на докторска степен да провеждат научноизследователска дейност в Силиконовата долина за една година.

От 2006 г. насам министерствата на Израел и Тайван, отговарящи за науката и технологиите, насърчават редица съвместни проекти и семинари, обхващащи области като изкуствения интелект, биомедицинското инженерство, информационната сигурност, медицинското оборудване, квантовата физика и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА