Last news in Fakti

21 Март, 2018 13:24 9 057 8

Кемпер по индийски

  • pinnacle-
  • finetza-
  • кемпер
Кемпер по индийски - 1

Индийската компания Pinnacle Speciality Vehicles представи суперлуксозен кемпер с уникална външност. Finetza напомня на брониран бус от клас VIP, който става все по-популярен за бизнес пътувания.

Кемперът е базиран на индийския Force Motors Traveller, чието родословие може да се проследи до малките автобуси на Mercedes-Benz от 80-те години на миналия век. Високият таван и ефектният дизайн обаче преобразяват до неузнаваемост скромния работяга.

Задвижването е поверено на 3.2-литров дизел с мощност едва 115 к.с. При тегло от 4.5 тона от Finetza не могат да се очакват вихрени динамични характеристики, но пък и предназначението му не е такова.

Индийската къща на колела има пневматично окачване, които позволява спускането на каросерията почти до земята. В задната част пък има подвижна секция, която увеличава дължината до 8.5 метра.

През врата на левия борд (воланът е отдясно) се влиза в дневна с маса, диван и кресло. Канапето може да се трансформира в двойно легло.

В подвижната секция са разположени още един сгъваем диван, който също се превръща в креват. В съседство има тоалетна и баня. Всички трансформации се извършват автоматично и могат да се управляват през приложение за смартфон или таблет.

Както може да се очаква, Pinnacle Finetza не е евтин. Базовата цена в Индия е $77 000 (€62 705). Могат да се поръчат различни конфигурации с вместимост от двама до осем пътници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокичан

    12 8 Отговор
    Вътре и вън е ок, ама с този мотор извинете..в кой век живеете.Това, акто види баир и ще тръгва назад.Забрави за изпреварване и тн.Най-вероятно разхода с този умрял матор,ще е брутален.
  • 2 гост

    13 2 Отговор
    А ние ги мислиме за роми.
  • 3 Fritz

    7 6 Отговор
    То от всякъде си лъха на ромстайл,а конете са малко за да може при нужда да си впрегнеш свои, от снощи....
  • 4 Ироничен

    2 6 Отговор
    Ромски лукс с цени от 77 000 долара. Идеи, заети от САЩ. Само че там ги правят от истински автобуси и започват от 770 000 долара.
  • 5 mediator37

    3 3 Отговор
    Много малки гумички, чак смешни, никаква проходимост. В България ще му хлътнат гумите в първата скромна дупка, а такава по нашите стандарти е 15-20 см. На петата минута ще легне по корем и до там.
    А нали идеята на кемперите е проходимост и да можеш по поляните да свърнеш и по черен път до езерце или бряг. То ако да е да се изфукаш пред катуна и убежище след акциите по незаконно строителство, това е друг въпрос.
  • 6 Ivan S

    3 3 Отговор
    Като стопираш видеото и разгледаш селския монтаж на AV устройството, с изрязан панел и кабелчето в стената, фугите замазани с кит и разбираш идеята за индийско китайски лукс- накратко циганска работа.
  • 7 стоян

    1 2 Отговор
    Тези коментари на русофили от завист ли е че в Русия не могат
  • 8 Бай АааааНгал

    1 0 Отговор
    Кемпера е цял, защото в него няма грам мед или желязо, а като комфорт е по мизерен от къща на член от Мешерето или на тартор от Столипиново, Пазарджик, Плевен или Факултето ( ...е, гати колко много сравнения....)