22 Март, 2018 13:43 3 503 3

Нов робот-аватар се управлява от 19000 км

  • робот-аватар-
  • meltant-α-
  • meltin
Нов робот-аватар се управлява от 19000 км - 1

Възможностите на новия робот-аватар Meltant-α бяха представени от японски инженери от компанията Meltin. По техните думи управлението на роботи-аватари от разстояние не е никак лесна задача и операторите са длъжни да преминат специална подготовка.

Нов робот-аватар се управлява от 19000 км

След това обаче, въпросните роботи могат много прецизно да извършват желаните действия, като могат да държат и пренасят дори яйца. Още нещо любопитно е, че управлението на този робот е възможно от разстояние 19 000 километра. Към момента от Meltin не казват какво ще е практическото приложение на робота Meltant-α. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кремен

    7 0 Отговор
    Пренасяне на снаряди, оръжия или бомби е по-лесно от бутане на инвалид в количка. Ако не са японците, то някой друг ще помисли върху практическото приложение на робота.
  • 2 Баш майстора

    8 0 Отговор
    С такъв робот може да се направят много неща. Докато съм на почивка в Бали, чрез робота мога да се здрависам с Меркел или Путин, мога да погаля тереза мей(не е заслужила главни букви), или да подам химикалката на Тръмп, за да разпише някой нов указ...

    Може разбира се и да се разходи до Чернобил, за да удари още една циментова замазка, или да спасява хора от горящи сгради, ама едва ли точно за това ще искат да го ползват тези които си го поръчат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.