Last news in Fakti

23 Март, 2018 11:06 6 344 11

Nissan Leaf се обезценява 10 пъти за пет години

  • nissan-
  • leaf

За пет години експлоатация един от най-популярните електромобили на пазара Nissan Leaf губи до 78% от стойността си или $27 170 (€22 010), изчисляват експерти от калифорнийската компания за оценка на автомобили Kelley Blue Book, цитирани от InsideEVs.

Експертите обясняват толкова интензивно обезценяване със субсидията от $7 500 (€6 075) и други стимули, които ползват купувачите на електромобили в Щатите. Заради облекченията добре поддържан Leaf може да струва $3 705 (€3 000) при цена като нов $30 850 (€24 991).

Nissan пусна в продажба първото поколение на електромобила си през 2010 г. Моделът се оборудваше с електромотор с мощност 109 к.с. и въртящ момент 280 Нм и батерия с капацитет 24 кВтч (30 след модернизацията). Обсегът с едно зареждане по европейския цикъл NEDC е 250 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петрол

    16 8 Отговор
    Петролното лоби в действие :)

    Коментиран от #8

  • 2 Jack Bauer

    23 5 Отговор
    Атомобила след 5-6 години достига реалната си цена. Като нови електромобилите са много надценени, продават се много по-скъпо от реалната си стойност, според мен.

    Коментиран от #6

  • 3 телефониста

    31 5 Отговор
    Пак простотии.
    Хайде този, който е писал тази простотия да ми намери една такава кола на 5 г.обезценена10 пъти!
    Естествено да е в движение и без удар и с батерия, която не е с умрели клетки. Говорим все пак за нормална кола нали.
    Ако някой успее да ми намери получава от мен бонус 1000 евро.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 YAMAHA

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "телефониста":

    Може да видиш цените в САЩ там всичко е по евтино незнам защо може би заплатите съм и по малки от нашите
  • 5 гост

    14 2 Отговор
    Глупости. Първо държавните субсидии трябва да се извадят от цената и тя да се приеме за базовата. След това оригиналната статия говори колко са изгодни в момента тези нисани, а не колко много се губи след покупка и употреба. Още: батерията има 100х.мили или 8г. гаранция, така че кола на 5г. и под тези мили има достатъчен гарантиран ресурс. Друго: на пазара се предлагат няколко лийф-а до 6х.долара, другите са основно около 10х.долара. Изгодно е в момента да се купуват електрически коли втора ръка в САЩ и Канада, другаде не важи това проучване.
  • 6 един там

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Jack Bauer":

    Би ли дал определение за реална цена?
    Реалната цена е тази, която е определя пазара. Той е този, който определя цените и едно нещо щом се продава значи има реална цена. Що Лийф се продава добре значи цената му е реална. Това, че на теб ти е скъпо не значи, че цената не е реална, а че доходите ти са ниски.
    А в момента цената на тази кола на старо пада, защото излезе нов модел с много по-добри характеристики на почти същата цена като старата. Да обаче 10 пъти по ниска цена е някаква голяма измислица на някой съчинител. Изобщо няма подобно нещо и всеки може да види.
  • 7 гост

    3 2 Отговор
    Преди няколко месеца имаше статия, че енергоснабдител предлага чисто нови Лийф-ове от първата генерация на цени от 12-14х.долара след една шепа намаления и отстъпки от цената на електроенергията. Отворете мобилето и вижте у нас или в Европа на какви цени се продават употребявани листите, цените в САЩ не са цените в Европа.
  • 8 Недей да говориш глупости

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петрол":

    Маркетинг първо ниво, supply and demand. Който търси, намира. Като търсенето е по-високо от предлагането, цената се вдига. Като предлагането е по-високо от търсенето, както в случая, цената пада. Затова Голф 3 е 500 лева, защото има повече Голфове, отколкото хора.
  • 9 Михаил Тодоров

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "телефониста":

    Наистина поевтинява толкова чисто нова в мобиле.де е 30000€, а в БГ е 16000лв като е производство 2012. Така че недей много да се дървиш, че е и пари щял да дава. Запази си ги и ги инвестирай за интелект.

    Коментиран от #10

  • 10 Михаил Тодоров

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Михаил Тодоров":

    Моя грешка. Поевтинява 5пъти в Европа, но за щатите сигурно е 10 щом го пишат стандартите са други там. Както и в Амстердам като ходил карат Tesla Model S за 100 000лв такси :) толкова прееилегий им дава държавата че колата му излиза 15000€ което за тях е нищо

    Коментиран от #11

  • 11 Angelo

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Михаил Тодоров":

    ПривилегиЙ говори изключително много за интелекта ти. Не пиши никъде нищо докато не се ограмотиш! !