Last news in Fakti

15 Април, 2018 09:30 29 481 58

Най-добрият руски танк

  • танк-
  • русия-
  • т-72
Най-добрият руски танк - 1

Руският Т-90 е може би най-добрият танк в света в съотношение ефективност-цена. Тази машина е силно модернизирана версия на класиката Т-72 и носи традициите на всепризнатия за най-добрия танк, произвеждан някога – съветския Т-34, който решава хода на войната за СССР, пише security.bg.

T-90 е на въоръжение от 1993 г. Екипажът му е от 3-ма души, разполага с 1100 к.с., има 125 мм основно оръдие, ПТУР АТ-11 снайпер, две картечници и гранатомет за димна завеса. Бронята му е засекретена, но в бойни действия танкът е бил удрян от 7 противотанкови снаряда и все още е бил боеспособен.

Уникалната му броня го защитава от всички видове боеприпаси в света. Това е и единствения танк оборудван със системи за активна защита „Щора“ , която засича и взривява приближаващи кумулативни снаряди по време на полет.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефтини сензации

    94 191 Отговор
    Толкоз съм впечатлен, че веднага си го местя в другия крачол!

    Коментиран от #9

  • 2 НКВД

    213 68 Отговор
    Тегло 45 тона има и 5 ракети в боекомплекта платформата е същата като на ТЕ-64 и ТЕ-72 има ядрена защита също за сравнение дебелия Ейбрамс е с тегло 65 тона и 120 мм.оръдие и мн.по бавен.
    А честито ви соросчета 😂

    Коментиран от #50

  • 3 ИМИ КВО ДА КАЖЕМ ЯКА РАБОТА

    17 36 Отговор
    .......
  • 4 ха ха

    93 138 Отговор
    Пак се почна с руските простотии А ПАЛИ ЛИ

    Коментиран от #8, #30

  • 5 гост

    72 29 Отговор
    най-добрия танк е Армата
  • 6 Иван

    91 84 Отговор
    Явно рублите са на брой статия....поне да бяхте намерили отнякъде по-вярно да напишете някои неща. Това, което го пишете, че е Щора, се казва Арена и то е донякъде уникално , но за руските танкове, не за света, тъй кат оподобни системи има разработени от няколко западни производители.. Относно Щора - пуска димна завеса. И с Щора и подобни на нея системи са оборудвани сумати бронирани машини..аман от пропаганда и то руска.

    Коментиран от #12

  • 7 Кики

    73 60 Отговор
    Уникалното е горивото ,боярашник става и за пиене.
  • 8 tost

    134 54 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Пали,пали особено добре американски задници.
  • 9 Можеш да си го преместиш

    28 23 Отговор

    До коментар #1 от "Ефтини сензации":

    Там от където яде@@@
  • 10 Берия

    42 35 Отговор
    Голяма част от оборудването на Т-90 се изработва във външни страни - руснаците смятат Т-80 за последния истински руски танк.
  • 11 ххххх

    67 88 Отговор
    А ще издържи ли на парада на Червения площад без да се разпадне ?
  • 12 ДИМНА ЗАВЕСА ИМА В КАПАЧУНАТА

    24 34 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    ВИ. ИВАН ТВА КРАСИВО ХРИСТЯНОСЛАВЯНСКО ИМЕ МАЙ ТИЙ КАТОЛИЧЕСКИ ПСЕВДОНИМ ДА МОЙ ГОСПОДАРИТЕ ДА ТА ЗНАЯТ ЧЕ СИ ТУК И РАБОТИШ ЗА ЗАПАДНАТА ИНКВИЗИЦИЯ

    Коментиран от #16

  • 13 Dhjfrthhg

    47 84 Отговор
    Безполезна консерва. Абрамс ще го разпарчетоса с един изстрел
  • 14 любопитен

    37 5 Отговор
    Здрасти.
    Какво точно е това нещо боярашник, предполагам вид алкохол?
    Потърсих го в търсачките, но това което излиза е някакво растение.
  • 15 Я гледай

    51 47 Отговор
    Пропаганда.И танковете им са като всичко останало.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 фак..ти

    14 23 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Най-добрата руска кола в света в съотношение ефективност-цена.

    Коментиран от #18

  • 18 фак..ти

    27 20 Отговор

    До коментар #17 от "фак..ти":

    Къде ли се скриха най-добрите руски кораби и подводници?

    Коментиран от #24

  • 19 Зоро

    36 13 Отговор
    Какво ли не правят руснаците, само и само да не си оправят пътищата... Дано поне това е достатъчно проходимо.

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    29 12 Отговор

    До коментар #19 от "Зоро":

    Ама те не се и опитват ! За какво да закопаваш едни пари в места където хората изчезват по-бързо от застрашени животни ?? А пък и след две три години така или иначе в "хорошия" климат стават на юфка , та общо взето небъдна работа ! То подходящите за живеене места отдавна са заселени , за другите само човекоподобни се натискат !!
  • 21 Танас

    35 8 Отговор
    А нещо добро за хората дали предвиждат ?
  • 22 аве фюрер

    30 11 Отговор
    Стоял си някой без работа , изровил си няква стара информацийка из нета , та и статийка написал ..... кво л толкова ,като няма нищо ново под слънцето .
  • 23 Пха

    36 19 Отговор
    Танк на 30 години - колкото москвича е най-добрият автомобил, толкова и тоя танк. Опа, то и москвича май не беше руски........
  • 24 DJT

    38 20 Отговор

    До коментар #18 от "фак..ти":

    Ами нали имаха някакъв боен кораб на 50 години дето опуши цяло средиземноморие и се наложи да го прибират с пътна помощ, че нещо умря в движение.
  • 25 Generalissimo FRANCO

    35 18 Отговор
    На No 5 : "Армата" е преминал ВП, но цената му подлежи на сериозно уточнение. Без цена е трудно да се определи съотношението "цена:качество". Г-н Радослав Славчев (или екипът зад това поставено лице) се опитва да ни внуши, че за БА е много полезно и рентабилно да поднови и допълни танковия парк с Т-90. Това е добра идея , ако страната ни беше в Евроазия, която е лелейна мечта за част от политиците ни и за една немалка част от населението над 65 години.... Останалото в тази рекламна брошура е литература за наивници ..
  • 26 Generalissimo FRANCO

    30 18 Отговор
    На No 21 : B това е смисьльт на дискусията за днешните управници в Кремъл : какво предлагат на това доста разнородно, полуграмотно и гладно в голямата си част човечество : нови лесно усвоими сортове пшеница, ефикасни лекарства, изобретения, които биха направили образованието достъпно и задължително, технологии, които да осигурят ефтини стоки и услуги за бита у др. Да, Кремъл използва успешно доставката на енергоносители и конвенционални оръжия като основни политически лостове, като крайните цели са разпадане на ЕС и разформироване на НАТО. Вьв вьтрешен план , целта е създаване на авторитарно общество, в което индивидът е подтискан до степен да бъде унижен, сплашен и доведен до отчаяние... Русия, отдолу е като врящо гьрне...
    .

    Коментиран от #43

  • 27 стоян

    35 23 Отговор
    САмо не разбрах кой го е оценил че е толкова добър тоя трактор-освен путинофилите
  • 28 Bojko

    29 28 Отговор
    Само тези, които не са виждали танк на живо могат да плюят срещу Т90! Това наистина е сериозна машина, в която даже и електрониката да откаже екипажа има ръчно дублиране на всички бойни системи и може да продължи да си изпълнява мисията. Двигателя е газотурбинен 1100 к.с, което му дава голяма маневреност и е бърз. Уникална бойна машина е! Не забравяйте, че и Панцир е бил супер изработка, но Т 34 са им ебаки мамата!

    Коментиран от #29, #44

  • 29 Иван

    34 12 Отговор

    До коментар #28 от "Bojko":

    Бойко дорогой и аз като теб гледах и трепнех как съветската демек руската веонна техника как е най-великата как е най уникалната и так дале...да беше попрочел малко повече поне...ама на не си..двиталя дорогой не е газотурбинен първо и второ е 1250 а не 1100 кс.. не казвам че това че не е газотурбинен е лошо...зависи къд е го ползваш. Пиша го защото да не пишат замкнутите тролчета и рубладжийчета това онова. Самата статия е пусната много тъпо и точно когато на руското оръжие точно преди два дни обединените западни сили му го сложиха отзад без вазелин и в това време когато хората говорят за взамосвързани СИСТЕМИ в глобален смисъл ти да рекламираш тенекия от преди 20 години не че не е добър танк Т-90 но е тенекия от преди 20 години която има някакво евентуално мини значение в микро регионален конфликт и да се възхищаваш на това е тъпо, плиткоумно и ограничено.
  • 30 Сау Ар

    14 25 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Даже върви , а на трамплина лети и стреля в момента на полета, и то без да му падат веригите , както на американският му събрат.
  • 31 Ристе

    30 16 Отговор
    Боярщик е вид шампоан за вана, но братушките го ползват с различно предназначение и едно от тях е да се нажаскат до припадък в резултат на което в една руска област преди половин година си заминаха 50-60 мужика. Та така, ползва се като нарицателно от тогава. А за танка направо се заливам от смях като чета коментарите, отзад без вазелин им го сложиха наистина, а те се бият в гърдите с танк който е неясно дали пали и се крие в мъгла с названието щора. Феноменално, да бяха свалили поне една ракета да се не излагаме така, а уж и ние сме в отбора.

    Коментиран от #32

  • 32 Гюрза

    19 22 Отговор

    До коментар #31 от "Ристе":

    Листерин е вид вода за уста,съдържа алкохол,аромати..масово се употребява от ученици и студенти в САЩ,като ги,,хване,,взимат пушкалото и се гърмят масово..Т-90 е култ и днес се търси,само Индия от 2000г-2010г,купува 1000бр.след това взимат лиценза и правят Т-90,,Бхишма,,работи на тройной,бояришник и краварски самогон..
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай село

    17 22 Отговор
    аз да питам коя кола е най хубавата....НОВАТА... а сега не подценявайте Руските машини знаете какво се случи през втората световна..руските машини са за война да издържат на фронта независимо от климата..а западните са модерни вътре с огледала и спални за да има къде да отмарят гейчетата..
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 соросоидни кърлежи

    15 22 Отговор
    Ако Русия беше слаба и с демоде и непригодно оръжие,като го представят свинете и нпо гризачи,тогава нямаше да съществува такава държава. Напротив в военно отношение Русия няма равни и затова му викат паритет. САЩ го знаят и скърцат със зъби...също и Европайски съюз.Най вече Германия, като и затворят кранчето с газ ,как ще храни мюслимански талибани ...
  • 37 соросоидни кърлежи

    14 22 Отговор
    Ако Русия беше слаба и с демоде и непригодно оръжие,като го представят свинете и нпо гризачи,тогава нямаше да съществува такава държава. Напротив в военно отношение Русия няма равни и затова му викат паритет. САЩ го знаят и скърцат със зъби...също и Европайски съюз.Най вече Германия, като и затворят кранчето с газ ,как ще храни мюслимански талибани ...
  • 38 соросоидни кърлежи

    8 21 Отговор
    Ако Русия беше слаба и с демоде и непригодно оръжие,като го представят свинете и нпо гризачи,тогава нямаше да съществува такава държава. Напротив в военно отношение Русия няма равни и затова му викат паритет. САЩ го знаят и скърцат със зъби...също и Европайски съюз.Най вече Германия, като и затворят кранчето с газ ,как ще храни мюслимански талибани ...
  • 39 Иван

    31 8 Отговор
    Г-н Славчев,не мисля че Т-34 е бил „най-добрият танк произвеждан някога“.Немските танкове като цяло са били по добри.Т-34 са „надвили“,поради огромният си брой.
  • 40 colosseo

    8 18 Отговор
    в сирия се видя че с какво ли не ги гърмеха и не успяха нито един да повредят за разлика от немските и американски кенефи дето дори допотопното рпг-7 ри отваряше като консерви копърка

    Коментиран от #48

  • 41 Змей Горянин

    5 10 Отговор
    танкове... самолети.... и всякаква военна техника и сила руснака е най.....
    а и като се замисли човек:
    по добре е руснака да му спре кранчето на газа отколкото немеца да му го пусне..... 🙈🙉🙊
  • 42 Чакаленко

    13 6 Отговор
    Ко речи?...."всепризнатия за най-добрия танк, произвеждан някога – съветския Т-34, който решава хода на войната...."
    И почти да повярвам ... както си пия тъъънка мастичка и боцкам маслини с кромид лук нарязан на едро и мааалко зехтитецц..."
    Ама все още се колебая....авно са малко маслините...или лука:)))
    Ама има още време докато легна.....с мисълта за най- дъ бест- дъ дърст анд нъмбър уан танк....
    Просто маслините са малко...все още...:))))))
  • 43 Cop

    6 14 Отговор

    До коментар #26 от "Generalissimo FRANCO":

    Предлага. Лечение на Lupus и MS. В САЩ пушат марихуана за лечението им.
  • 44 Do Bojko

    20 5 Отговор

    До коментар #28 от "Bojko":

    Не думай, мислех, че само в сАвеЦките подводници имат резервно задвижване на весла, ама в танковете - какво ли ще е? По няколко чифта говеда да го дърпат, като оня арбата ли беше, бракмата ли, по "красная плошчад"???
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Смотан.русофил

    1 13 Отговор
    Друг един тъпунгер кои знае защо мислеики се за голям финансист от няколко дни папагалства как рублата станала 70 за 1$ А нашите 3000лв за колко долара се разменяха в момента 320 унг
    форинта =1€ А икономиката им се равнява на цялата Вишеградска четворка 118 сръбски динари са= 1€ А къде е тя пред Българската 1
    95 за1€
  • 48 Лужники

    17 7 Отговор

    До коментар #40 от "colosseo":

    Абе още не съм видял ЕЙБРАМС отворен като копърка, ама в Грозни гледахме как необучени чеченски овчари и дървари от планините разковаха "елитната" Кантемировска бронетанкова гвардейска и пр., и пр., та 2 пъти ги изтегляха за попълване. Нали, мурзилка?...

    Коментиран от #54

  • 49 гост

    8 8 Отговор
    забравили са да кажат, че е сертифициран по EURO6, за да може да влиза безпрепятствено в големите западни градове
  • 50 Данцер

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Голям разбирач си за танкове...
    Нямаш грешка
  • 51 Йога

    0 0 Отговор
    Славчев за Меркава4 чувал ли си? Вече 10 години има тази щора. Хахахаха
  • 52 Гьоте

    0 3 Отговор
    Някой виждал ли си е руски танк скоро? Аз всеки ден виждам. Боклуци разни.
  • 53 Генерала

    1 0 Отговор
    Другари, вие плюете, ама от това нивото на реките се вдига. Засега не е опасно, ама по някое време, тъй към следобед, спрете. Бистрете геополитиката, че там по света тяма специалистЕ и на нас разчитат.
  • 54 mediator37

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Лужники":

    Един от съществените недостатъци на Т-90 е, че има само една скорост назад и тя е много бавна - само 5км/ч. Още германските Тигри от 1943г. са имали по 4 скорости напред и 4 назад. В градски бой да имаш бързи скорости назад е решаващо- измъкваш се от засади, прикриваш се.
    Това е една от причините да ги опукат в Първата чеченска война- Грозни. Стреляха ги от балконите, отстрани и отзад. Апропо, няма танк, който да издържи от тия проекции на кумулативна ракета от РПГ, а има и тандемни.
    По повод разгрома в Грозни руснаците измислиха БМПТ-Терминатор- нов клас бронетехника- Бойна машина за поддръжка на танковете. За разлика от Т-90 на БМПТ оръдията му имат ъгъл на възвишение 72", чешат по балкони и стрехи и е с четири оператора плюс механик водач. Всеки от операторите има свое оръжие, търси и стреля сам по пехота.
  • 55 mediator37

    2 0 Отговор
    С горното писания съвсем не искам да кажа , че Т-90 е лош танк. Напротив- това е отличен танк. Но е факт, че се явява модернизиран Т-72.
    Последният сериен НОВ руски танк е Т-80.
    Армата Т-14 е друго поколение танк- класи над Т-80 и Т-90. Но не е влязъл в серийно производство.
  • 56 ТаТАтАтанкиста

    0 0 Отговор
    Не знам кога ще почнат да произвеждат Танкове-дрон,там е истината!Не съм убеден че в Москва ги разбират тези работи по-добре от Силикон Вали,Осло,Хелзинки,Берлин,Токио,Тайван,Корея...
    Янките са съвсем близо до дрон-многоцелеви джет !Терминатор времената са съвсем близо!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.