Last news in Fakti

19 Април, 2018 15:38 5 727 3

Toyota се отказва от Android

  • toyota-
  • android auto-
  • google

Информационно-развлекателните система в автомобилите на Toyota вече няма да поддържат Android Auto. Японската компания се отказва от операционната система на Google заради опасения за безопасността на колите.

Сигурността на Android Auto бе поставена под въпрос още през 2015 г., когато стана ясно, че при сдвояване с телефон софтуерът събира данни за скоростта на автомобила, позицията на дроселовата клапа, оборотите на двигателя, температурата на охладителната течност и маслото. От Google моментално опровергаха тази информация, но от Toyota все пак решиха да поизчакат с внедряването на системата в колите си.

Сега става ясно, че японците са взели окончателно решение да се откажат от Android Auto и да разработят собствена операционна система. Що се касае до Apple CarPlay, специалистите на Toyota не виждали заплаха в нея, тъй като тя събирала данни само дали автомобилът се намира в движение или стои на едно място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тойота фен

    3 5 Отговор
    Пълни глупости!
  • 2 Баничката

    9 1 Отговор
    Най-накая сегашната е пълен боклук.
  • 3 Тойо

    8 1 Отговор
    Ами крайно време беше да ги отсвирят тия наглеци от Гугъл! Браво на япошките!