20 Април, 2018 11:02 4 027 4

Легнали светофари за смартозависими

  • пешеходци-
  • смартфони-
  • светофари
Легнали светофари за смартозависими - 1

Такива вече съществуват в Холандия, Германия и в Южна Корея, а сега са пуснати експериментално и в Испания. Те са предназначени за онези от нас, които не изпускат смартфона от ръка, а за съжаление те стават все повече и повече.

Новите системи са допълнение към стандартните пешеходни светофари. В пешеходната пътека са интегрирани червени и зелени светлини, които имат за цел да попаднат в периферното зрение на пешеходеца, втренчил се в своя смартфон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gencho

    36 1 Отговор
    По един изправен полицай им трябва... Да бие шамари!
  • 2 тривалентна панта

    14 1 Отговор
    Добра идея. Вероятно след време ще има приложение за смартфон, което само следи за тротоара и показва нотификация, ако ходещият му приносител кривне встрани.
  • 3 гост

    17 1 Отговор
    не мога да разбера каква е тази мания малко и голямо постоянно гледа в телефона или постоянно говори , какво толкова има да се говори не знам , да си брокер някакъв да говориш ама останалите

    Коментиран от #4

  • 4 Язе

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пропускаш снимане(селфи),похапване,гримиране.Наскпро видях жена да кара и говори с.....таблет.Всичко друго но не и внимание към движението.Няма такава простотия.