21 Април, 2018 15:03 1 764 5

Клавиатурата била по-мръсна от тоалетна чиния

  • клавиатура-
  • бактерия

На обикновена трапезна маса има 400 пъти повече бактерии, отколкото на тоалетната чиния, сочат резултатите от изследване на австралийски учени. Всъщност на дъската в клозета живеят средно по 12 бактерии, което я прави относително чиста - особено в сравнение с клавиатурата на компютър.

Лабораторията на една от болниците в Чикаго е установила, че клавиатурите на компютрите в кабинетите изобилстват на Стафилококус ауреус. Заразни бактерии са открити и по 95 от всеки 100 клавиатури в холандско здравно заведение. Най-мръсните били в интензивното отделение.

Хората ядат, кихат и кашлят над клавиатурите, което прави бутоните на компютрите едни от най-заразните повърхности в човешкия бит. Ето защо микробиолози настоятелно препоръчват да се чистят поне веднъж седмично със смес от вода и спирт в съотношение 1:1. Същото, но още по-често, трябва да се прави и със смартфоните, които са истински развъдник на Ешерихия коли и стрептококи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    3 0 Отговор
    На тия изобщо не им вярвам и веднага започвам да броя гадовете!Ще почна от тоалетната за по-лесно
  • 3 Ryty

    3 0 Отговор
    Поредната простотия
  • 4 оня същия

    2 0 Отговор
    човек като е мърляч, ако ще и в стерилна болница да живее пак всичко ще осере
  • 5 Патриот

    2 0 Отговор
    Аз все пак предпочитам да си близна клавиатурата.