25 Април, 2018 18:32 4 971 4

Новият Nissan Leaf катастрофира "отлично"

  • nissan-
  • leaf-
  • euro ncap-
  • краш тест

Второто поколение на Nissan Leaf спечели максималните 5 звезди в изпитанията на Европейската програма за оценка на нови автомобили (Euro NCAP). Така японският електромобил стана първият модел, преодолял с "отличен" тестовете от новоприетата методология на брюкселската организация за транспортна безопасност.

Euro NCAP оценява защитата за водача с 93%, което е много висок резултат, а на децата - с 86%. Ако бъдат ударени от Leaf, 71% от пешеходците имат шанс за оцеляване. Същата оценка получават и системите за безопасност.

Новата по-строга методика за тестване на автомобили, приета от Euro NCAP тази година, отчита влиянието на електронните помощници върху безопасността на велосипедистите и идентификацията на пешеходци на тъмно или при лошо осветление. Под внимание се взема също работата на системите за поддържане на движението в лентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    23 4 Отговор
    Супер електромобил. Браво ! Не случайно най продаваният. Нормален,екологичен и безопасен. Страна на традициите. Първият хибрид, сега бум на електромобилите и станциите за зареждане.
  • 2 дразни ме

    4 5 Отговор
    Не е зле тая дачия логан на електричките ама освен аз да се блъска за друго не става - 180 километра пробег са шега

    Коментиран от #3

  • 3 Дразниш ме

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "дразни ме":

    Радвам се, че успя да направиш по-добра кола :)

    Сега сериозно - сигурно Дачиите също имат автопилот ама какво ти разбира празната кратуна от технологии. Нека позная - всичко което не можеш да си позволиш не ти харесва ...
  • 4 Я. Петров

    0 1 Отговор
    Някой да ми каже, че се движи с 62 км . Айде стга с тези измислени тестове. Искам тестове с 140, даже това е малко. Само volvo и SaaB си правят както трябва тестовете. Даже 190 ката е по- сигурна от сегашните кофички за кисело мляко.