Last news in Fakti

4 Май, 2018 10:44 8 060 10

Частна подводница за $3.3 млн. от Aston Martin

  • aston martin-
  • triton-
  • подводница
Частна подводница за $3.3 млн. от Aston Martin - 1

Автомобилният производител Aston Martin обяви официално, че пристъпва към производството на луксозен подводен апарат. Името на иновацията е Neptune Submersible, а цената няма да е по-ниска от $3.3 млн.

Проектът стартира през миналата година съвместно с американската компания Triton, която се занимава с производството на подобни апарати. Двете фирми заявиха, че в най-скоро време пред публика ще бъде представен първият работещ прототип.

Частна подводница за <img alt="".3 млн. от Aston Martin

Съдейки по изображенията, които разпространиха британците от Aston Martin, подводната капсула Neptune Submersible ще разполага с футуристичен дизайн, който ще наподобява този от автомобила Aston Martin Valkyrie.

Частна подводница за <img alt="".3 млн. от Aston Martin

На борда ще могат да се качат не повече от трима пасажери, които ще могат да се любуват на красотите на подводния свят през огромно панорамно стъкло. Максималната скорост на луксозната подводница ще е 10 км/ч.

Частна подводница за <img alt="".3 млн. от Aston Martin

Теглото на Neptune Submersible няма да превишава 4 тона, а авангардния външен вид има за цел да привлече собствениците на огромни яхти. Очаква се, че публичният дебют на Neptune Submersible ще се състои в края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    17 11 Отговор
    Супер е подводничката, но не е руска, затва ся ще дойдат русуфилити и ще я оплюят !
  • 2 nonamenofacenonumber

    10 3 Отговор
    подводницата си е супер красива, но ти си за.........
  • 3 ПЕЕВ

    16 2 Отговор
    КАК ДА НЕЕ РУСКА СЕГА НЯКОЙ ЩЕ СЕ ИЗЦЕПИ ЧЕ Е СТАР МОДЕЛ НА СССР.
  • 4 Гост

    17 1 Отговор
    Брежнев я е проектирал но путин е спрял проекта защото е нямало място за ракети
  • 5 Чепе

    14 0 Отговор
    Колко кила кока може да носи? За един преател от Колумбия питам.

    Коментиран от #7

  • 6 Кибик

    8 3 Отговор
    Ако тримата пасажери са като Боко, Сотир и Прасчо, ще има място и за Лилето.
  • 7 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чепе":

    Работим по заявка на клиента!:) Можем да ти продадем много по-евтино товарна, или да ти произведем такава по твой проект!:) Нищо не пречи да е снабдена с торпедни апарати и ракетни установки!:) Цена по договаряне!:)
  • 8 митака

    3 1 Отговор
    Велика Русия....опс грешна статия
  • 9 незнайко

    2 2 Отговор
    4 тона, тия добре ли са ? Може да има грешка, но не вярвам ! С това огромно панорамно стъкло сигурно ще се потапя на 10 метра !!! Да не би останалия корпус да е от най тежката стомана ? Не ми се разсъждава повече .
  • 10 емо73канар

    1 1 Отговор
    Не ме интересува да ли е Руска, Британска, Американска или Китайска. Аз само се чудя, как това нещо ще се потапя и ще изплува. Щото не виждам никакви уреди.